Tu faci știrile!|miercuri, iulie 18, 2018

„Ziua Internațională a Sportului pentru Dezvoltare și Pace” la COSR 

Comitetul Olimpic și Sportiv Român (COSR) a sărbătorit, pentru al doilea an consecutiv, „Ziua Internațională a Sportului pentru Dezvoltare și Pace”. Evenimentul are loc, începând de anul trecut, pe data de 6 aprilie și se desfășoară la Casa Olimpică. „Ziua Internațională a Sportului pentru Dezvoltare și Pace” a fost gândit de Organizatia Natiunile Unite (ONU) si statele sale membre, cu sprijinul comunității internaționale.

Alaturi de Alin Petrache, presedintele COSR, medaliatele olimpice Laura Badea, Violeta Beclea, Ionela Tirlea si alte personalitati de la COSR, au participat elevi de la Colegiul „Ion Creanga” (clasa a XII-a) si de la Scoala Sfanta Treime (clasa a V-a) din București. Activitatea a fost pentru elevi parte din programul desfășurat cu ocazia proiectului „Școala Altfel”, derulat în fiecare an, înainte de Sărbătorile Pascale, în școlile și liceele din țară.

[justified_image_grid include=”152320,152321,152322″]

După intonarea Imnului Olimpic și Imnului României, elevii au vizitat Muzeul Olimpic și au stat de vorbă cu presedintele COSR si cele trei medaliate olimpice.

„Dragi copii trebuie să faceti sport tot timpul, chiar dacă nu de performanță”, a fost mesajul transmis de Alin Petrache celor prezenți. „Pe lângă sănătatea fizică la care contribuie indiscutabil, sportul te pregateste pentru viață, pentru o mai bună integrare in societate, iți dezvolta spiritul de echipă și în același timp pe cel competitiv. Vă sfătuiesc pe toți nu numai să nu vă scutiți de sport, dar de câte ori aveți ocazia să nu ezitați să faceți mișcare. De pildă, nu mai luați liftul, urcați pe scari, iar dacă vreti să atingeti marea performanta, sa traiti bucuria de a urca pe un podium de premiere si să fiti precum cele trei medaliate olimpice de aici de langa mine, tineți-vă serios de un program de pregătire sportiva care implică seriozitate si o munca asidua”, a mai spus presedintele COSR.

La final, s-au oferit autografe doritorilor, dar și mingi de fotbal, volei, handbal, rugby și baschet reprezentanților școlilor.

Adaugă un comentariu