Tu faci știrile!|luni, iunie 18, 2018

Ultra Swim Challenge 

Faith in awesome people restored!

Untitled

S-a întâmplat ieri, 2 februarie 2013, la Complexul Olimpic Sydney 2000 din Izvorani.

Ultra Swim Challenge a însemnat un eveniment caritabil de strângere de fonduri pentru construirea unui spital în Bucureşti, organizat de prietenii de la smartatletic, în colaborare cu Asociaţia HOSPICE Casa Speranţei.

Vreţi să vă spun partea cea mai frumoasă? Ultra Swim Challenge nu a fost o competiţie în care câştigătorii să fi fost înotătorii care terminau primii. Câştigători vor fi însă pacienţii acestui spital, în care persoanele suferind de boli grave sau incurabile în stadii avansate vor beneficia în mod gratuit şi la momentul oportun de servicii specializate de îngrijiri paliative, iar familiile acestora vor avea acces la servicii de sprijin şi consiliere.

S-au înscris (să mă corectaţi dacă greşesc) în jur de 70 de persoane. Pentru fiecare lungime de bazin (50 m) pe care au înotat-o s-au donat cel puţin 2 lei. N-o să vi se pară puţin când o să vă spun că, în total, s-au înotat peste 330 000 de metri, nu? Faceţi voi matematica.

ultraswimstart

Vă spuneam că a fost o competiţie sportivă fără miză pentru participanţi. Acum să vă spun cu ce-am rămas eu din toată isprava: oamenii sunt buni. Nu toţi, dar suficient de mulţi încât să facă lucruri măreţe împreună. Pentru că nu-mi explic altfel motivul pentru care trei persoane au ales să înoate împreună 50 000 de metri. Cum ar spune cineva, mă-nclin în faţa lui Andrei Roşu pentru cei 10 000 m înotaţi în 5 h 46”, a lui Miron Remus Marian pentru cei 20 000 m înotaţi în 5 h 58” şi înc-odată în faţa lui Valentin Roşioară pentru cei 20 000 m înotaţi în 6 h 10”.

ultraswim

În altă ordine de idei, e tare plictisitor să urmăreşti aşa ispravă de pe margine şi vă spun că tare rău mi-a părut că n-am aruncat şi costumul de baie în rucsac când am plecat de acasă.

Adaugă un comentariu