Tu faci știrile!|marți, iunie 19, 2018

Tu ce știi despre sporturile de iarnă? 

Iarna este anotimpul în care devenim mai interesați de sporturile de sezon, mai ales pentru că vremea ne permite. Ski, snowboarding, patinaj, toate acestea pot înlocui cu succes o sesiune de mișcare la sala de sport. Mai mult, sporturile de iarnă sunt benefice atât pentru sănătatea fizică, cât şi pentru cea mentală.

Cele mai practicate sporturi de iarnă sunt ski-ul, snowboarding-ul și patinajul. Beneficiile comune ale acestor sporturi sunt întărirea musculaturii, reducerea riscului bolilor de inimă și a infarctului miocardic şi reducerea stresului. Un alt beneficiu al sporturilor de iarnă îl reprezintă arderea de calorii.

O singură oră pe pârtie sau pe gheață te poate ajuta să scapi de 500 de calorii. Dacă nu te-ai decis încă asupra destinației de vacanță, este bine de știut faptul că cele mai lungi pârtii de ski din România se află în Poiana Brașov (Drumul Roșu: 4,7 km, urmată de Sulinar: 3,3 km).

Indiferent de sportul pe care îl practici, nu ignora siguranța! Costul unui echipament adecvat pentru ski sau snowboarding se poate ridica la 3.000 – 3.500 lei. Preţul te poate speria în prima instanţă, dar nu şi atunci când este vorba de sănătatea ta şi a celor dragi. În anotimpul rece, aproximativ 40% dintre leziuni sunt la genunchi, 7% sunt identificate la nivelul ligamentului colateral ulnar al articulației cotului, iar 5% sunt identificate la nivelul craniului. Purtând un echipament de calitate poţi evita neplăcerile ulterioare.

Amatorii de adrenalină și senzații tari se vor simți ca-n rai, vitezele atinse prin practicarea sporturilor de iarnă fiind amețitoare. O săritură cu skiurile poate atinge viteza de 95 km/oră, o coborâre cu skiurile 80 km/oră, sau chiar 145 km/oră în cazul unei coborâri cu sania. Nu ţi se pare suficient? Gândeşte-te atunci că viteza medie a unui autovehicol pe autostradă în condiţii de iarnă este de 72 km/oră.

Preda Publishing a realizat un infografic în care a adunat toate aceste date.

Preda Publishing-Sporturi de iarna

 

Adaugă un comentariu