Tu faci știrile!|joi, iunie 21, 2018

Tsushima Kanji sensei, ex-ambasadorul Japoniei, predă Kendo și Iaido la Timișoara 

iaidoTimișorenii pasionați de artele marțiale au un prilej extraordinar de a păși pe Calea Sabiei sub îndrumarea unui mentor excepțional, Tsushima Kanji Sensei, fondatorul mișcării de Kendo și de Iaido în România. Clubul Sportiv Sam-Sho face înscrieri pentru grupele de inițiere în disciplinele marțiale Kendo, Iaido și Kyudo. Este singurul club din Timișoara în care se practică aceste discipline tradiționale japoneze.

Stabilit de la începutul anului în Timișoara, Excelența Sa Kanji Tsushima, fost ambasador al Japoniei în România, este consilier pentru Kendo și Iaido, în cadrul clubului. Tsushima-sensei, 6 dan kendo, 4 dan iaido, este părintele acestor discipline marțiale în România, introduse în anul 1990.

Antrenamentele de Kendo (Calea sabiei), scrimă japoneză, se desfășoară la Liceul Agricol, pe Calea Aradului, în zilele de luni, marți și joi de la orele 19:00. Kendo poate fi practicat de oricine își dorește, adulți de orice vârstă și copii de la 6-7 ani în sus.

Armura vechilor samurai, yoroi, s-a stilizat în kendogu, katana – sabia, s-a transformat în shinai, sabia de bambus, însă spiritul de luptă al vechilor samurai a rămas neschimbat.

Antenamentele de Iaido (în traducere directă: Calea prezenței mentale și a acțiunii imediate) se desfășoară pe str. Pestalozzi, nr 22, miercuri, de la orele 16:00. În Iaido se studiază tehnica de sabie, după vechile școli japoneze.

Iaido se recomandă persoanelor cu vârsta de peste 14 ani.

Informatii la tel. 0766494979

Pentru Kyudo (Calea arcului) doritorii pot afla detalii de la Corneliu Nicoară, 1 dan kyudo, la tel.0726131616. Kyudo se recomandă persoanelor cu vârsta de peste 14 ani”, precizează Florin Ianăș, 3 dan kendo, președintele Clubului Sam-Sho.

Adaugă un comentariu