Tu faci știrile!|duminică, iulie 22, 2018

Au început înscrierile la Transylvania Epic Bike Ride 2016 

Transylvania Epic Bike RIde

Între 23-26 iunie 2016 are loc cea de-a doua ediție a Transylvania Epic Bike Ride. O tură unică, de mountain bike, în frumoasa și provocatoarea regiune a Transilvaniei, la care sunt așteptați toți amatorii de ciclism.

325 de kilometri, parcurși timp de 4 zile, printre colinele Transilvaniei, pe asfalt, pe drumuri forestiere sau pe poteci înguste de pădure, în locuri cu adevărat epice, inaccesibile cu mașina. Traseul Transylvania Epic Bike Ride pleacă din Brașov și trece prin Racoș, Rupea, Viscri, Daia, Sighișoara, Daneș, Mălăncrăv, Biertan, Mediaș, Cetatea de Baltă și se încheie în Sibiu. Diferența de nivel este cea care face traseul mai provocator din punct de vedere sportiv.

Evenimentul este necompetitiv, așa că obiectivele turistice de pe traseu pot fi vizitate: Lacul și Coloanele de Bazalt din Racoș, castelul Bethlen, cetatea Rupea, bisericile fortificate din Viscri și Daia, Cetatea Apold, rezervația de stejari de la Breite, satul Mălăncrăv cu Biserica fortificată și Conacul Apafi, biserica fortificată din Biertan, orașul Mediaș, Biserica fortificată din Bazna, Cetatea de Baltă și orașul Sibiu.

Participanții la eveniment pedalează în grupuri organizate de 4-10 persoane, cu un lider ales de către organizatori. Fiecare grup are ritmul propriu, astfel încât să se bucure de traseu și de obiectivele turistice. Și, ca să fie epic până la final, seara se doarme în săli de sport, pe saltea individuală, pusă la dispoziție de organizatori. Anumite locații permit camparea în cortul propriu. De asemenea, participanții au la dispoziție variante de transport și cazare, opționale, contra cost.

Înscrierile au început deja, iar locurile sunt limitate la 150. Participanții beneficiază de kitul turului (tricou tehnic de bicicletă, numere de bicicletă, medalie de participare, fotografii de concurs), punct de alimentare intermediar la jumătatea fiecărei zi, mic dejun în zilele 2, 3 și 4, o salată pe zi, suport logistic (transport bagaje între locații), asistență tehnică pentru biciclete.

“Am participat în anii trecuți la astfel de tururi în Europa alături de membrii Asociației Trăiesc Sănătos. Am găsit în Transilvania, o zonă extrem de pitorească și frumoasă care poate face concurență cu success oricarui peisaj din țări cu mare tradiție în ciclism precum Italia, Elveția, Franța, Germania sau Austria. Acest tur aduce în atenția pasionaților de bicicletă un nou format în care se pot bucura de componența sportivă dar în același timp și de cea turistică”, a declarat Vlad Mihalache, co-organizator al evenimentului Transylvania Epic Bike Ride.

Mai multe detalii puteți găsi pe site-ul evenimentului și pe pagina sa de Facebook.

Transylvania Epic Bike RIde

Adaugă un comentariu