Tu faci știrile!|miercuri, iulie 18, 2018

TABĂRĂ PENTRU COPII SUPRAPONDERALI 

Pentru al cincilea an consecutiv, în Straja se întâlnesc copiii supraponderali care vor să înveţe să slăbească sănătos.

tabara

Anul acesta sunt peste 30 de copii din mai multe judeţe ale ţării care participă la o tabără specială dedicată celor care doresc să slăbească folosind un program de exerciţii şi distracţie specific vârstei, combinat cu un regim alimentar sănătos. Tabăra a afost amenajată în complexul Platoul Soarelui din staţiunea Straja, iar anul acesta lector este şi campioana europeană la gimnastică Amelia Racea.

” Copiii vor putea face exerciţii de educaţie fizică alături de o campioană. Amelia le va preda elemente de gimnastică, de mers corect, de alergare. Ea le va povesti cât a muncit pentru a ajunge campioană europeană şi-i va îndemna pe copii să aibă aceeaşi ambiţie pentru a învinge kilogramele în plus”, a declarat organizatorul taberei, Marius Fodoran.

Programul pregătit pentru copii cuprinde drumeţii, jocuri sau concursuri, aşa încât să fie îmbinate utilul cu plăcutul. În plus, elevii vor primi trei mese principale şi două gustări pe zi, elaborate cu sprijinul unui nutriţionist, copiii învăţând în accest mod să se hrănească sănătos. Lecţii de nutriţie pot primi şi părinţii lor, aşa încât alimentaţia corectă să poată fi continuată şi acasă.

„Părinţii vor participa la aceleaşi activităţi, împreună cu copiii. Vor avea acelaşi meniu şi vor putea sta de vorbă cu psihologul şi nutriţionistul taberei pentru a putea conştientiza ceea ce trebuie să facă împreună cu cei mici, la plecarea din tabără. Părinţii vor primi meniul din tabără, cu reţete, gramaje şi modul de preparare al alimentelor”, a mai spus Marius Fodoran.

A transmis: Carmen COSMAN
A consemnat: Daniel BOLOG

About the author: InfoPetrila

Radar sportiv hunedorean realizat cu sprijinul redactorilor de sport din presa scrisa a judetului Hunedoara. Webmaster – www.infopetrila.ro , site-ul comunității din orașul Petrila, Hunedoara. © Petrila, Daniel Petru Bolog.

Adaugă un comentariu