Tu faci știrile!|miercuri, iulie 18, 2018

Studiu nou de la Preda Publishing: Europa activă vs Europa inactivă 

Preda Publishing

Mișcarea și activitățile fizice sunt o adevărată provocare cu care se confruntă europenii de-a lungul anilor. Cu toate acestea, cele mai recente cercetări arată o creștere semnificativă a numărului de persoane care practică activități fizice. Rezultatele cercetărilor sunt îmbucurătoare doar pentru anumite țări ale Uniunii Europene, pe când alte state se situează pe locuri codașe.

Nivelul de educație și existența unei infrastructuri sportive sunt principalele aspecte care îi determină pe europeni să facă sport și deopotrivă lipsa acestora, îi poate împiedica pe ceilalți să fie activi. Indiferent de aspectele care stau la baza acestor activități, este esențială conștientizarea faptului că sportul oferă beneficii multiple atât în ceea ce privește dezvoltarea fizică, cât și în ceea ce privește îmbunătățirea sănătății mintale.

Procentul cetățenilor europeni care practică o formă de activitate fizică cel puțin o dată pe săptămână ajunge la 41%, dintre aceștia 74% sunt bărbați și 55% femei. Procentul celor care nu fac sport este îngrijorător: 59%. Printre motivele care îi determină pe europeni să facă sport se află distracția cu un procent de 30%, urmată de relaxare cu 36% și îmbunătățirea sănătății cu 62%.*

Cele mai active țări din Europa sunt următoarele: Letonia cu 44% din populație activă, urmată de Danemarca și Olanda cu un procent de 43%, Ungaria cu 41%, Estonia și Suedia cu 40% din populație activă. Pe ultimele locuri ale clasamentului se situează România cu un procent de doar 19%.

Țările care au un procent foarte scăzut al populației inactive sunt: Suedia cu 2% din populație, urmată de Bulgaria cu 3%, Danemarca, Olanda, Slovenia, Austria și Finlanda cu un procent de 4%. În schimb, țara noastră are un procent de 27% din populație inactivă.

În ceea ce privește infrastructura sportivă la nivel european, majoritatea cetățenilor se declară mulțumiți de condițiile pentru practicarea activităților fizice și reprezintă un procent de 74%. De cealaltă parte sunt 39% dintre europeni care sunt de părere că autoritățile locale nu le oferă suficiente mijloace pentru a face sport.*

Referitor la sporturile care se bucură de un număr ridicat de fani la nivelul Europei, în topul preferințelor se află fotbalul cu aproximativ 1.5 miliarde de fani, baschet-ul cu 1 miliard de fani, voleiul cu 700 milioane de susținători, iar pe ultimul loc se află rugby-ul cu 500 de milioane de fani.

Editura Preda Publishing susține practicarea sportului regulat și încurajează oamenii de toate vârstele să practice sporturi, indiferent de natura acestora.

Adaugă un comentariu