Tu faci știrile!|miercuri, iulie 18, 2018

Steaua CSM EximBank a cedat pe teren propriu cu Unics Kazan 

Echipa de baschet Steaua CSM EximBank a pierdut miercuri în faţa lui Unics Kazan, 71-88, într-un meci care a contat pentru etapa a VI-a din Eurocup, a doua cea mai prestigioasă competiţie inter-cluburi din Europa. Meciul s-a desfăşurat în Sala Polivalentă, în faţa a peste 1.600 de spectatori şi a fost transmis în direct de Digi Sport 3.

Steaua a avut un start de partidă excelent, iar după primele minute de joc conducea cu 9-0. Bill Amis şi Gerald Lee i-au oferit Stelei cel mai mare avantaj de pe durata partidei, 10 puncte, 15-5, dar Unics a revenit rapid în joc. Ruşii s-au apropiat la 2 puncte (19-17 pentru bucureşteni), dar Steaua a fost cea care a intrat la pauză în avantaj, 23-19.

Formaţia antrenată de Hristu Şapera a pierdut conducerea meciului încă din sfertul secund, după o perioadă în care a marcat un singur punct şi a permis lui Unics să înscrie 10. Ruşii au condus cu 30-34 şi ulterior cu 34-40, reuşind să intre la vestiare cu 10 puncte diferenţă, 38-48.

Unics a majorat diferenţa în startul celei de-a doua jumătăţi, când s-a distanţat la 11 puncte, 40-51, dar Marko Marinovic şi Titus Nicoară păreau că o vor readuce pe Steaua în cărţi, după ce au micşorat diferenţa la 58-65. Marko Banic a înscris pentru Unics şi a stabilit scorul după primele trei sferturi: 58-67.

În ultimele 10 minute, Unics a dominat jocul, reuşind să majoreze diferenţa (58-72). Ruşii nu le-au mai permis steliştilor să revină în joc, ducând diferenţa la 19 puncte (63-82), pentru ca la final să închidă tabela la 71-88.

Eurocup Basketball game between  Steaua CSM EximBank Bucharest (ROU) vs Unics Kazan (MNE) NOV 2015

Prin această victorie, ne-am revanşat pentru meciul pierdut în Moscova, cu CSKA, în Liga VTB. Am venit aici cu un moral bun, am fost mai buni în defensivă, iar jucătorii noştri s-au ajutat unul pe altul şi au făcut un joc de contat foarte bun. Am revenit după un start prost, am recuperat bine şi am marcat pe contraatac. Acum trebuie să ne gândim la următorul meci, pentru că avem nevoie de o nouă victorie”, a declarat Evgheni Pashutin, antrenorul lui Unics.

Nu am putut să ne menţinem ritmul pe durata celor 40 de minute. În al doilea sfert, am pierdut lupta la recuperări şi cred că asta a făcut diferenţa. Trebuie să fim mai concentraţi şi mai motivaţi în astfel de meciuri. Am jucat bine în primul sfert, dar le-am permis să marcheze prea uşor. Trebuie să jucăm mai bine în defensivă dacă vrem să ne folosim şansele în meciurile următoare”, a precizat Hristu Şapera, tehnicianul Stelei.

Bill Amis a fost principalul marcator al Stelei, cu 14 puncte înscrise. Gerald Lee a marcat 12 puncte şi a adăugat 7 recuperări, Marko Marinovic, 11 puncte şi 6 pase decisive, iar Denis Ikovlev a totalizat 10 puncte şi 5 recuperări.

De cealaltă parte, Keith Langford a marcat 23 de puncte şi a adăugat 8 recuperări şi 4 pase decisive, iar Marko Banic a înscris 19 puncte. Artsiom Parakhouski a încheiat meciul cu un „double double”, 13 puncte şi 12 recuperări, iar Quino Colom a avut 8 puncte şi 8 pase decisive.

Steaua CSM EximBank ocupă ultimul loc, al 6-lea, în grupa D, cu două victorii, patru înfrângeri şi un coşaveraj de -50. Pe 5 se află Buducnost Podgorica, tot cu două victorii şi patru înfrângeri. Banvit Bandirma şi Trabzonspor au fiecare câte 3 victorii şi 3 înfrângeri, iar Aris Salonic şi Unics Kazan împart primele două poziţii, cu 4  victorii şi 2 înfrângeri fiecare.

Pentru Steaua CSM EximBank urmează o deplasare pe terenul lui Trabzonspor, miercuri, 25 noiembrie. Meciul va fi în direct pe Digi Sport 4, de la ora 18:00. În partida tur de la Bucureşti, Steaua s-a impus cu 76-71.

Adaugă un comentariu