Tu faci știrile!|miercuri, iulie 18, 2018

Sportivi din toată țara, de la 17 la 64 de ani, s-au duelat la REVOLUTIO – Contratimpul Banatului 2016 

Se spune între ciclişti „contratimpul este proba adevărului”. Dacă Timişoara a fost oraşul care a zdruncinat ţara în 1989 şi dacă atunci când două lucruri dure se întâlnesc se nasc muncile lui Hercule, aşa s-a născut ideea concursului REVOLUTIO – Contratimpul Banatului 2016.

40 km de contratimp individual, traseu aproape plat. Plat – adică trebuie în permanenţă să apeşi în pedale. Trebuie continuu să-ţi controlezi inerţia şi să-ţi menţii poziţia cât mai aerodinamică. Pentru că numai aşa poţi fi cel mai bun la REVOLUTIO – Contratimpul Banatului 2016, desfăşurat sâmbăta trecută cu startul din comuna Sânandrei, o competiţie de ciclism aflată la prima ediţie şi o premieră pentru meleagurile bănăţene.

Evenimentul a fost organizat de Clubul Sportiv Tibiscus din Timişoara în parteneriat cu Road Grand Tour – cel mai mare concurs de ciclism de şosea din România, având în 2016 şaisprezece etape de-a lungul şi de-a latul ţării, în coordonarea cunoscutului campion de ciclism Alex Ciocan.

Concursul a fost o cursă tip “contratimp”, constând în parcurgerea contra-cronometru a unui traseu dus-întors de circa 40 km (Sânandrei – Carani – Bărăteaz – Gelu şi retur), cu plecare la intervale fixe de timp. Traseul a fost asigurat cu arbitri de traseu aflaţi în puncte fixe şi 4 puncte mobile, cu poliţişti şi voluntari.

64 de ciclişti din întreaga ţară ori sportivi legitimaţi în Europa, amatori sau sportivi afiliaţi la câteva din cele mai tari cluburi de ciclism din România, băieţi şi fete de la 17 la 64 de ani s-au prezentat la ora 8 la locul de start pentru ca de la ora 9, în ordinea anunţată din timp şi la o diferenţă de 1 minut, să plece în lupta cu kilometrii şi cu propriile limite.

Cu mai puţin de o oră de la start s-au întors şi cei mai buni ciclişti, astfel încât la final s-au ocupat podiumurile astfel:

BĂIEŢI SUB 18 ANI: Locul I: FRUNZĂ MIHAI

BĂIEŢI 19-29 ANI:

Locul I: PLEŞEA VALENTIN

Locul II: RUSU MIHAIL

Locul III: BARBU LEONARD

BĂIEŢI 30-39 ANI:

Locul I: VULPESCU ANDREI

Locul II: PULPĂ ALEX

Locul III: MARC SANDU

BĂIEŢI 40-49 ANI:

Locul I: CIOTIC CRISTIAN

Locul II: IUGA EMIL

Locul III: GRIGORIU RAFAEL

BĂIEŢI 50-59 ANI:

Locul I: CATTAPAN DANIEL

Locul II: BLID RĂZVAN

BĂIEŢI +60 ANI:

Locul I: DERŞIDAN IOAN CRISTIAN

FETE 19-29 ANI:

Locul I: BUNEA ALEXANDRA

Locul II: HAŞ DIANA

FETE 30-39 ANI:

Locul I: RADU ROXANA

Locul II: TODORAN RENATA

Locul III: TOROK DANIELA LAVINIA

OPEN BĂIEŢI:

Locul I: NECHITA ANDREI

Locul II: BRAN VIOREL

Locul III: BĂBĂIŢĂ MIHAI

Locul IV: FRUNZEANU MARIAN

Locul V: SAVELIU FLORIN

Locul VI: GAIŢĂ MĂDĂLIN

Locul VII: MIHAI ANDREI

OPEN FETE:

Locul I: PIRINGER BEATA

Locul II: SERACHITOPOL MONICA

Locul III: COTEAŢĂ ANA MARIA

Locul IV: BUTUC CORINA LOREDANA

Locul V: COJOCARU MONICA

Organizatorii mulţumesc în numele participanţilor tuturor celor care au sprijinit buna organizare şi desfăşurare a evenimentului: Primăriile Orţişoara, Satchinez, Sînandrei şi Variaş, Direcţia Judeţeană pentru Tineret şi Sport Timiş, Direcţia pentru Administrarea Drumurilor şi Podurilor din cadrul Consiliului Judeţean Timiş, Serviciul Rutier din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Timiş, Secţiile de Poliţie Rurală Sânandrei şi Periam, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Timiş, Serviciul Judeţean de Ambulanţă Timiş, Decathlon Timişoara.

Adaugă un comentariu