Tu faci știrile!|duminică, iulie 22, 2018

Micii fotbaliști de la Școala Bosanci au câștigat Cupa Hagi Danone Suceava 

Cupa Hagi Danone

Cupa Hagi Danone, cea mai importantă competiție de fotbal din România pentru copiii de 10- 12 ani a avut în weekend-ul 16-17 aprilie etapa a treia a celei de-a șaptea ediții. Pe Stadionul “Areni” din Suceava, copiii de la cele mai bune școli din județ au jucat pentru un loc la Turneul Final de la Academia Hagi.

Încurajați de pe margine de colegi, părinți, profesori și urmăriți de Daniel Bălăn și Dorin Semeghin (foști jucători la Steaua și, respectiv, Dinamo), puștii de la Școala Bosanci au câștigat a treia faza zonala a Cupei Hagi Danone, după ce i-au învins în finală pe copiii de la Școala Șerbăuți, scor 0-0 (4-2 după penalty-uri).

Următoarea etapă a Cupei Hagi Danone va fi între 13 și 15 mai la Liceul “Mircea Eliade” din București, unde sunt așteptate 96 de echipe școlare care vor juca pentru un loc la Turneul Final.

Sunt 4 etape zonale în Cupa Hagi Danone, înainte de Turneul Final de la Constanța. Fiecare echipă câștigătoare a unei faze zonale se califică la Turneul Final (Academia Hagi, 25-29 mai). Până acum, în prima etapă s-a impus Școala “Traian” din Pitești, iar în cea de-a doua câștigători au fost puștii de la LPS Banatul. Școala Bosanci a câștigat la Suceava, iar ultima etapa zonală va fi cea din București (13-15 mai).

Turneul Final al Cupei Hagi Danone se va ține la Academia Hagi din Constanța, între 25 și 29 mai. 6 școli și 6 cluburi vor juca pentru titlul de campioană a României. Pe lăngă cele 4 câștigătoare ale fazelor zonale, două alte școli se vor mai alătura în turneul care poate trimite 12 tineri fotbaliști la întâlnirea cu marele Zidane – în urma rezultatelor obținute în anii anteriori, Liceul Teoretic “Eugen Pora” din Cluj-Napoca și Școala Gimnaziala “Liviu Rebreanu” din Târgu Mureș au câștigat biletele pentru marea finală națională de la finalul lui mai.

Cele 6 cluburi de fotbal care visează să ajungă la Paris cu puștii lor de viitor sunt CS Dinamyk Craiova, ACS Kinder Sângeorgiu de Mureș, Luceafărul Drobeta Turnu-Severin, CS Kinder Târgoviște și ACS Viitorul Cluj, împreună cu gazda competiției, echipa Academiei Hagi.

Câștigătoarea turneului final va fi desemnată campioana națională, iar cei 12 copii campioni vor îmbrăca tricourile României la Danone Nations Cup în toamnă, când vor juca la Paris pentru titlul suprem alături de alte 31 de mici naționale din toată lumea. În 2015, echipa Academiei Hagi a jucat pentru România la Cupa Națiunilor Danone din Marrakech, Maroc.

Adaugă un comentariu