Tu faci știrile!|luni, iunie 18, 2018

Sănătatea ta poate fi ajutată și altfel decât prin sport. Află cum! 

Suntem cu toții de acord că sportul este una dintre modalitățile principale prin care îți poți menține corpul sănătos. O tură de alergare prin parc, o plimbare cu bicicleta, un tur de bazin sau un fotbal cu băieții sunt doar câteva dintre metodele pe care cu siguranță fiecare dintre noi le-a încercat de-a lungul timpului cu gândul că sportul ne va ajuta să ne păstrăm sănătatea.

Ceea ce, desigur, este foarte adevărat; pentru că sportul chiar o face. Însă nu e suficient și ar fi greșit să ne bazăm doar pe asta în alegerile pe care le facem zi de zi. Pentru că și în sport, ca în mai orice domeniu se pot întâmpla accidente. Îți poți luxa o gleznă la un moment dat, poți avea diverse dureri sau probleme de sănătate care să te împiedice să mai practici sport așa cum îți dorești.

Și atunci tot ce vrei e ca lucrurile să se rezolve și să te întorci „pe teren”, cum spun fotbaliștii, cât mai repede. Iar pentru asta depinzi de sistemul de sănătate din România.

Despre asta vreau să povestim și azi și, dacă mă întrebați pe mine, cred c-ar trebui să s-o facem mai des. Chiar dacă în ultimul an situația sistemului de sănătate din România a fost prezentată pe larg în presă, tot mai este nevoie de oameni care să acționeze propriu-zis pentru o dezvoltare eficientă în domeniu.

De exemplu, știați că în România cheltuielile anuale pentru sănătatea fiecărui român sunt de 814 euro, de trei ori mai mici decât media europeană.

Totodată 12% dintre români tind să nu consulte medicul pentru a-și trata problemele de sănătate, preferând să apeleze la automedicație sau la sfatul farmacistului, iar dintre cei care consultă totuși medicul, 51% așteaptă mai întâi să vadă care este evoluția stării lor de sănătate.

Aceasta se întâmplă deoarece sistemul nostru de sănătate este perceput, într-o proporție covârșitoare, ca fiind subfinanțat, ineficient, politizat și birocratizat. Cetățenii României trăiesc într-o stare de nemulțumire generalizată și neîncredere într-un sistem medical care nu poate oferi acces extins la facilități medicale și tratamente de calitate.

Pe acest fundal a apărut campania „Votez pentru Sănătate”, care își propune să reunească publicul larg, actorii din sistemul medical românesc și factorii de decizie într-o singură voce care să militeze pentru transformarea Sănătății într-o prioritate publică, un subiect permanent pe ordinea de zi.

Este nevoie ca Sănătatea să primească atenția cuvenită, să fie o investiție pe termen lung pentru toți românii, să fie o prioritate reală pentru statul român.

Fiecare dintre noi poate contribui foarte ușor la acest lucru, prin doar două clickuri simple: intrați pe site-ul http://votezpentrusanatate.ro/ și apăsați pe butonul „Votează”. Nu e nevoie să vă introduceți numele sau adresa de email, ci doar să votați. Atât de simplu.

Mai jos aveți mai multe infografice pe tema sănătății în România:

infografic-votez-pentru-sanatate-1

infografic-votez-pentru-sanatate-3

infografic-votez-pentru-sanatate-1

infografic-votez-pentru-sanatate-6

Adaugă un comentariu