Tu faci știrile!|miercuri, iulie 18, 2018

S-au trezit prea târziu: rugbiștii arădeni au pierdut cu 25 – 8 meciul cu Bârladul 

CSU Arad nu a reuşit să întrerupă şirul înfrângerilor în Divizia Naţională de rugby. Cu Marian Grindei doar pe margine, antrenorul “studenţilor” ispăşindu-şi suspendarea, Maxim şi colegii săi au început greu meciul din această dimineaţă, cu RC Bârlad. Moldovenii au preluat repede iniţiativa în Sânicolau Mic, pe un teren neaşteptat de bun după ploile căzute în ultimele zile şi după doar şase minute era deja 8-0 în favoarea lor, cu un eseu şi o lovitură de pedeapsă în cont. Deficitare la multe capitole, gazdele nu s-au trezit nici în partea a doua a reprizei, astfel că la pauză s-a intrat cu 18-0 în favoarea Bârladului. Grindei şi-a certat serios echipa la cabine, iar în mitanul secund am văzut o altă desfăşurare de forţe.

Două reprize total diferite şi un arbitraj slab

Mult mai motivaţi şi concentraţi, “studenţii” au revenit în joc, paradoxal, în inferioritate numerică. Dîngă a primit al doilea galben şi implicit roşu, după doar 10 minute de la reluare, centralul bucureştean Şeitan “fluierând” slab şi aproape doar într-un singur sens, adică spre buturile Aradului. Puşcaşu a dat semnalul revenirii, cu o lovitură de pedeapsă transformată în minutul 60, dar moldovenii şi-au asigurat victoria la patru minute distanţă, când au mai culcat o dată balonul în terenul de ţintă advers, eseu ce avea să fie şi transformat. Eforturile arădene au fost în cele din urmă răsplătite în minutul 68, când acelaşi Puşcaşu marca singurul eseu al formaţiei universitare.

Puşcaşu a semnat punctele Aradului

Pe final s-a jucat pe contre, cu o echipă din Bârlad care a căutat degeaba eseul cu numărul 4, ce i-ar fi adus şi punctul bonus ofensiv. În schimb, Aradul putea spera la mai mult dacă ar fi jucat la fel şi în prima repriză, a doua fiind câştigată într-un om minus cu 8-7! S-a terminat 25-8 pentru RCM Bârlad, la capătul unui meci solicitant, în care jucătorii au cerut în dese rânduri asistenţă medicală. Marian Grindei a trimis în teren următoarea formulă: Maxim, Bîtia, Florea – Rotaru, Niculiţă – Postolachi, Dîngă, Strună – Bălţatu, Puşcaşu – Burai, Nastiuc, Bordea, Farcaş – Tiron. Pe foaia de joc au mai fost trecuţi: Olah, Aanei, Jemna, Lionti şi Gabor.

Etapa viitoare, tot cu moldoveni

Cu doar 5 puncte adunate în 6 meciuri, CSU Arad a căzut pe locul 7, ultimul în liga a doua, la egalitate cu RCM Galaţi, care tot astăzi a trecut surprinzător de Ştiinţa Petroşani, scor 18-14. Într-un alt meci, Poli Iaşi a trecut în deplasare cu 28-18 de CS Năvodari. Bârladul a urcat pe doi după victoria de la Arad, cu 19 punncte, la cinci distanţă de liderul Poli Agro Iaşi. În runda viitoare, CSU Arad joacă acasă cu CSM Bucovina Suceava, meci programat duminică 25 mai, de la ora 10. (livearad.ro)

Adaugă un comentariu