Tu faci știrile!|miercuri, iulie 18, 2018

Rugbyştii români exemple pe teren şi în afara lui, la Viterbo 

Cele două echipe ale Asociaţiei Municipale de Rugby Bucureşti, U12 şi U14, prezente recent la turneul internaţional pentru copii de la Viterbo, din Italia, au lăsat o impresie excelentă în Peninsulă, atât din punct de vedere sportiv cât şi comportamental.

Interesant este că toţi sportivii au fost cazaţi la familii italiene, care s-au declarat extrem de încântate să fie gazde, mulţi părinţi din Viterbo fiind mulţumiţi de faptul că odraslele lor au învăţat de la copiii români să fie ordonaţi, să îşi facă patul sau să îşi spele farfuria după masă.

Echipa de la U14, pregătită de Dulgheru Stefan şi Dascultu Gheorghe, a înregistrat următoarele rezultate:

45-0 cu Grossetto, 15-0 cu Perugia şi 5-5 cu Viterbo în grupe, plus 15-0 cu Roma în finală.

Lotul nostru a fost format din următorii jucători:

Paun Giani,Orodel Razvan,Tala Adrian,Gheorghe Andrei,Paselan Bogdan,Vasile Alexandru, Mitroi George, Sarpe Ovidiu, Mitrea Andrei, Ioana Marius, Dinu Catalin, Vlaicu Radu, Alexandru Ionut, Olteanu Gabriel, Pantelimon Bogdan, Grigore Emanuel, Tanasoiu Cosmin.

La fel s-a comportat şi echipa U12, pregătită de antrenorul Marius Lache, care, de asemenea, a câştigat titlul la Viterbo.

De semnalat că delegaţia românească a ajuns la Viterbo prin intermediul fostului internaţional român Nicolae Răcean, care este foarte respectat în Peninsulă. „Steagul din Viterbo”, aşa cum e supranumită fosta aripă a României, a fost permanent alături de copiii români, pe parcursul acestui turneu.

Felicitări!

About the author: Cristi Frisk

Energic, pasionat de sport şi încântat de tot ce se numeşte fotbal. Peste 13 ani de experienţă în jurnalism sportiv, timp în care a trecut prin redacţiile posturilor TV: Euro Sport, Sport TV şi Boom, prin redacţia postului de radio local din Craiova unde a realizat emisiunea „Sport Total” și prin studiourile Moldova 1 de unde a comentat pentru Euro 2012. Este autorul cărții ”Eurofotbal cu aromă de miazăzi” editată în 2012 la Editura Tritonic.

Adaugă un comentariu