Tu faci știrile!|miercuri, iulie 18, 2018

Robert Mureșan a terminat în Top 10 la Jerez 

Robert Mureșan, legitimat la echipa maghiară H Moto Team, a participat la a șasea etapă din Mondialul de Superbike, desfășurată pe circuitul de la Jerez (Spania). Pilotul arădean a reuşit să se claseze pe locul 10 la clasa Superstock 1000. “Călare” pe un BMW S1000, Mureşan și-a îmbunătățit cu trei poziții clasarea din calificări, fiind cronometrat cu timpul de 1’47.299. Clasarea i-a adus 6 puncte în clasamentul general, în care ocupă locul 13, cu un total de 21 de puncte.

Ultima etapă din Superstock 1000 este programată la începutul lunii octombrie, la Magny Cours, în Franța. Mai jos vă prezentăm comunicatul echipei lui Robert Mureşan, după etapa de la Jerez:

„A fost un week-end foarte dificil pentru noi in mod special ca desi am avut o sesiune de antrenament cu o saptamana inainte, ne-am trezit cu surpriza de a primi o alta specificatie de pneu, modificare ce nu a fost anuntata de Pirelly. Noul pneu nu a adus o imbunatatire de performanta ci dimpotriva, a reusit sa ne nemultumeasca pe toti si am fost fortati sa consideram testul nul si tot ce am obtinut acolo.

In FreePractice 1 am avut sansa unei temperaturi ideale si ai am reusit foarte rapid sa ne impunem cu un rezltat bun, cu un timp de 1’46.091 ce ne-a adus locul 4.
Deasemenea Robert a avut cel mai bun rezultat pe Sectorul 2. Nu s-a putut livra un timp mai bun datorita uzurii exagerate a pneului spate care a aparut deja din turul 5. Rezultatul de loc 4 a fost pastrat si in FP2 in clasamentul combinat, a doua sesiune desfasurandu-se pe o caldura foarte mare de 58°C la asfalt, aproape nici un rider nereusind sa imbunatateasca timpii. Nu am fost multumiti de comportamentul motocicletei in special cu problemele pe spate am obtinut loc 12 cu timpuL 1’48.038 pe sesiunea a doua.
Pentru a doua zi si sesiunea de FP3 problemele de spate au continuat, spatele topaind si cu numeroase intrari la boxa am incercat imbunatatirea de setari. Timpul a fost imbunatatit la 1’46.706 fata de sesiunea a 2-a.
Calificarea a debutat cu aceeasi problema de suspensie spate pe o temperatura ce nu a ajutat BMW-ul, unde Robert Muresan a dat tot ce a putut sa obtina un timp cat mai bun. Timpul de 1’46.867 ne-a adus locul 13 pe grila timp ce nu ne-a multumit dar care era de asteptat in conditiile date.

Ziua a 3-a ne-a adus o temperatura de 38°C la asfalt, o temperatura destul de scazuta. Startul in cursa a fost destul de slab, Robi confruntandu-se si cu un mic wheelie si a cazut in pluton cateva pozitii pe care le-a recuperat rapid. Din nefericire, cursa a fost oprita in turul 3 cu steag rosu datorita riderilor NEMETH si METCHER care au cazut independent in acelasi viraj si in acelasi timp, Robi evitandu-l pe Nemeth la o palma.
Reluarea cursei s-a facut conform regulamentului de pe aceleasi pozitii din grila initiala si inca 10 tururi de parcurs. Robi a reusit sa urce in clasament si si-a pastrat cu efort pozitia 10, reusind o usoara desprindere in ultimele 2 tururi. Astfel, reusim sa aducem 6 noi puncte, ramanem in clasamentul general pe locul 13 cu 21 de puncte si ne-am apropiat la 7 puncte de locul 12.
In conditiile date nu este un rezultat rau, am reusit sa avem de cateva ori TopSpeed si desi am avut in tot week-endul probleme majore cu spatele pe care il pierdeam aproape in fiecare viraj, suntem primul BMW de pe grila. Am reusit sa evit accidentul lui Nemeth si sper sa isi revina repede, accidentarea lui e destul de serioasa. Ne asteptam la mai mult la aceasta cursa, dar pneul care ne-a fost pus la dispozitie ne-a stricat planurile tuturor si am luat-o de la capat, testul practic ne-a adus date ZERO! In conditiile in care sponsorii lipsesc cu desavarsire este extrem de dificil sa faci si un test, iar cand testul nu iti este de nici un folos din cauza unei astfel de decizii, situatia devine si mai dificila, in special cand echipele mari au teste constant. Ne asteapta cursa finala de la Magny-Cours din Franta pe 5 octombrie, este un circuit frumos, unde ne asteptam la noi puncte”, a declarat Robert Mureşan.” (sportularadean.ro)

Adaugă un comentariu