Tu faci știrile!|miercuri, iulie 18, 2018

Peste 14.000 de oameni vor lua startul la Raiffeisen Bank Maratonului București 

Raiffeisen Bank Maratonul București

Bucharest RUNNING CLUB anunță că peste 14.000 de participanți din peste 60 de țări vor lua startul la cea de-a noua ediție a Raiffeisen Bank Maratonul București, care are loc sâmbătă 8 octombrie începând de la ora 10:30 și duminică 9 octombrie de la 08.30 în Piața Constituției.

Sâmbătă, 8 octombrie, va avea loc Cursa Copiilor UNIQA Asigurări, cu starturi pe categorii de vârstă și gen, între 5-12 ani, începînd cu ora 10,30. Înscrierile s-au făcut online până pe 2 octombrie și în Piața Constituției, sâmbătă între 7,30 -10,00 și sunt 3500 locuri disponibile. Premiile constau în vouchere pentru echipamente sportive oferite de UNIQA și invitații la Teatrul Țăndărică. De asemenea, se vor acorda premii speciale pentru școlile și liceele care au înregistrat cel mai mare număr de participanți. Bibi și Contrapunct vor concerta sâmbătă 8 octombrie în Piața Constituției.

În ziua competițiilor dedicate micilor alergători, va avea loc cea de-a patra ediție a Cursei Jogging în scutece SAMAS-Sănătate pentru Mame și Sugari, unde părinții copiilor cu vârste cuprinse între 6 luni și 4 ani sunt invitați să alerge 850 m împingând căruciorul și copilul. Din considerente de siguranță, pentru a preveni accidentările, la această cursă nu se premiază viteza, cele 5 premii fiind oferite prin tragere la sorți.

Se vor acorda premii primilor 5 clasați ai fiecărei curse precum și primilor 3 clasați din categoria scaunelor cu rotile, pe categorii de gen. Finaliștii de la cursele de maraton, semimaraton Volkswagen, maraton ștafetă Vodafone vor primi premii în bani, iar alergătorii de la Cursa Populara Ciuc Radler și Teen’s Race vor primi premii în produse și servicii. Vodafone va oferi premii pentru 6 echipe de ștafetă (primele două echipe de bărbați, primele două echipe de femei și primele două echipe mixte) constând în telefoane mobile de ultimă generație.

Ca în fiecare an, pentru distanța de maraton vor fi prezenți și alți alergători de elită din Kenya, Maroc și Etiopia. Favoritul Maratonului București 2016 este Babarika Ivan din Ucraina la masculin și Jepkogei Divina din Kenya la feminin. Campionatul Național de Maraton al Federației Române de Atletism se desfășoară pentru a noua oară în cadrul RBBM. Sportivii vor avea festivitate de premiere specială iar rezultatele se înregistrează pentru calificările la competițiile internaționale de profil.

Pentru că stilul de viață activ înseamnă și veselie, oricare dintre alergători care participă la una dintre competițiile Raiffeisen Bank Maratonul București din 9 octombrie în cea mai funny costumație, are șansa de a câștiga o excursie de două persoane în Kenya oferite de Funtrip.

Întrucât Raiffeisen Bank Maratonul București reprezintă mai mult decât o competiție de alergare, este o sărbătoare a orașului București, atât pe traseu cât și în Piața Constituției vor fi organizate concerte la care vor lua parte artiști de la Roton(Jean Gavril, Klyde care vor performa pe scena din Piața Constituției, alături de Katarina, DJ Ackym & Georgia care vor încuraja alergătorii de pe traseu).

Noutatea acestei ediții este că începând din acest an traseul Raiffeisen Bank Maratonul București va fi transmis online în cadrul transmisiunii live pe www.bucuresti-maraton.ro/live și pe pagina de Facebook a evenimentului – www.facebook.com/bucharest-marathon.com. Programul cuprinde pe lângă vizualizarea imaginilor de pe traseu și interviuri  în direct despre cauzele sociale pentru care se aleargă și despre personalitățile care au ales să participe în direct din studioul mobil amenajat în Piața Constituției. Transmisiunea live se va desfășura sâmbătă 8 octombrie între orele 10:00 – 13:30 și duminică 9 octombrie între orele 8:00 – 13:30.

Adaugă un comentariu