Tu faci știrile!|duminică, iulie 22, 2018

Preda Publishing a realizat un infografic despre preferințele copiilor din oraș în materie de sport 

Beneficiile practicării unui sport încă din copilărie și adolescență sunt nenumărate și binecunoscute de fiecare dintre noi: o dezvoltare fizică armonioasă, disciplină, socializare, menținerea unei stări de sănătate optime pe termen lung.

Dar găsirea acelui sport care să se potrivească copilului tău și mai ales integrarea acestuia în viața familiei – să nu uităm că un sport practicat cu regularitate necesită o investiție financiară, de timp și energie substanțială – se poate dovedi o provocare destul de serioasă în fața căreia mulți dintre noi capitulează înainte de a ajunge să culeagă roadele. Se pare că educația – în primul rând a părinților – și accesul din ce în ce mai mare la informație își spun cuvântul și lucrurile încep să se schimbe.

Dacă până anul trecut statisticile ne arătau că numărul copiilor care practicau sport era îngrijorător, iar interesul pentru astfel de activități scădea la an la an, cele mai recente studii ne prezintă o creștere a gradului de implicare a copiilor în activitatea fizică. Fie că este vorba despre o implicare mai mare a părinților în educația copiilor, fie că este vorba despre interesul copiilor față de sport, schimbarea este una cu adevărat benefică pentru ambele părți.

Între preferințele băieților se află fotbalul, cu un procent de 31%, urmat de artele marțiale cu 22%, apoi de înot cu 13%. Fetele preferă alte mijloace de a face mișcare, iar în topul preferințelor se află dansul – cu un procent de 25%, urmat de înot cu 13% și atletism cu un procent de 11%. Fetele din mediul urban nu sunt foarte deschise la ideea practicării sporturilor care îi atrag pe băieți: statisticile ne arată că doar 5% dintre acestea ar practica fotbalul și doar un firav 2% ar fi interesate de artele marțiale.

Preda Publishing a realizat un infografic în care a adunat toate aceste date, dar și multe altele, pe care vi-l prezentăm mai jos:

infografic preda publishing

Adaugă un comentariu