Tu faci știrile!|joi, iunie 21, 2018

Podiumuri pe ruta Bratislava – Balaton – Ilia – Sfântu Gheorghe 

Un nou weekend care a adus numai bucurii si impliniri pentru ciclistii de la C.S.Tibiscus.

  • Cea mai spectaculoasă cursă la care cicliştii C.S.Tibiscus au luat parte în acest weekend a fost 24 HOURS MOUNTAINBIKE TEAM RACE (maratonul de 24 de ore de MTB pentru echipe), desfăşurat pe malul lacului Balaton, la Zanka (Ungaria).În acest cadru unic şi spectaculos, echipe de maxim şase ciclişti s-au luptat între ele (dar şi cu vremea extremă – peste 40 de grade la umbră) pentru 24 de ore. Concursul a însemnat parcurgerea unui traseu circular de circa 5 km, cu o diferenţă minimă de nivel, întins trei sferturi prin pădure dar un sfert prin soarele arzător de sâmbătă după-amiază. Sportivii echipei s-au putut roti între ei de-a lungul celor 24 de ore, conform tacticii pe care fiecare echipă a adoptat-o, singura condiţie fiind ca fiecare sportiv să efectueze minim 2 ore de concurs. La ediţia 2013 au luat parte circa 1000 de sportivi şi suporteri ai echipelor, cu toţii cazaţi într-un parc de vacanţă dotat cu loc de campare şi toate facilităţile necesare organizării şi desfăşurării unui astfel de concurs.Categoria de concurs Hobby mixt a cuprins cel mai mare număr de echipe participante (27), printre care şi cele două echipe străine – din România şi Slovacia. După o luptă strânsă pentru loc pe podium, după 103 ture parcurse de cei şase membri ai echipei C.S. Tibiscus (Tiziano Balia, Florian Dobrin, Cristina Hamza, Gergo Kovacs, Zsolt Kovacs, Marius Ragobete), cu un timp total de 24h 02m 52s, echipa a reuşit să ocupe locul III, aceeaşi poziţie pe podium ca şi la ediţia din 2012.
  • Sâmbătă 27 iulie, parcul Stupava de lângă Bratislava, capitala Slovaciei, a fost gazda ediţiei 2013 a concursului de mtb STUPAVA TROPHY cu distanţele de 105 km/2950 m diferenţă de nivel, 76/2000, 42/1100, 25 km/595 m diferenţă de nivel. La cursa de 76 km lungime cu 2 km diferenţă de nivel, ciclistul Cristian Jidovu de la C.S.Tibiscus a reuşit să ocupe locul II la categoria B4 masculin 30-39 ani.
  •  Parcul Gurasada de lângă Ilia a fost sâmbătă 27 iulie gazda concursului ROUTE68 BIKE MARATHON. A fost o invitaţie la a pedala în forţă la cel mai muzical maraton cross-country de ciclism al verii, dotat cu 68 de premii. Stimulaţi de muzica celor de la Vama sau Şuie Paparude, sportivii s-au aventurat pedală cu pedală pe traseele din pitoreasca zonă montană din vecinătatea Gurasada Park. Peşteri naturale, biserici de lemn, poduri de piatră şi cătune pierdute în istorie, toate au delectat privirea cicliştilor şi însoţitorilor acestora, în vreme ce pante abrupte, coborâri alunecoase, poteci înguste şi cărări pietruite au testat rezistenţa, îndemânarea şi curajul. Printre curajoşi s-a aflat şi ciclistul Darius Radu de la C.S.Tibiscus care cu timpul de 2h 23m 51,33s a ocupat locul I la categoria Juniori-Elite.
  •  SAINT GEORGE MTB MARATON s-a desfăşurat pentru a patra oară la Sfântu Gheorghe, duminică 28 iulie, evenimentul fiind organizat de clubul sportiv Jacxtrem şi de firma Jacko Sport. La curs de 52 km lungime cu 1110 m diferenţă de nivel, ciclistul Marius Ionaşcu de la C.S.Tibiscus a ocupat locul I la categoria Masculin 40+ ani şi locul III în clasamentul general al competiţiei, cu timpul de 2h 26m 51s.

Adaugă un comentariu