Tu faci știrile!|miercuri, iulie 18, 2018

Penescu a spus adevarul despre meciul de acum doi ani 

 „Reteta” jocului a fost de 150.000 de euro, dar conducerea CFR-ului a „sarit” cu 200.000 la patru jucatori, plus alte „stimulente” de la Ilinca si Netoiu.
La finalul meciului F.C. Arges – Poli Iasi, patronul Cornel Penescu a facut cunoscuta povestea partidei Arges – Poli Iasi, disputata in urma cu doi ani, pe stadionul din Trivale. Atunci era primul meci al lui Dorinel Munteanu in calitate de antrenor la F.C. Arges. La cateva zile dupa acel joc, in ziarul „Observator” a aparut povestea meciului, precum si culisele acestuia, pe care acum patronul Argesului le confirma suta la suta.
„Pe Dorinel l-au pacalit cel mai rau”
„Era primul meci la F.C. Arges pentru Dorinel Munteanu, si mi-a spus ca s-a inteles cu antrenorul de la Poli Iasi, Ionut Popa, sa castige partida”, povesteste Cornel Penescu. Meciul a fost insa castigat de Poli, cu 2 – 0. „Ne-a pacalit atunci Ionut Popa… Dar pe Dorinel l-a pacalit cel mai rau! Acum, ne-am razbunat!”, mai spune patronul Argesului. Ce s-a intamplat, de fapt? Conform celor aparute in „Observator” la cateva zile dupa meci, antrenorul Ionut Popa luase deja „malaiul” pentru a pierde jocul. Era vorba de 150.000 de euro. si atunci, de ce nu a castigat Argesul?! Simplu: pentru ca pe fir a intrat conducerea celor de la CFR Cluj, de unde tocmai plecase Dorinel, conducere care a vrut sa-l compromita pe Munteanu. Cei de la CFR Cluj au aflat ca „reteta” era de 150.000 de euro si au dat la patru jucatori de la Poli Iasi cate 50.000 de euro pentru a castiga la Pitesti.
De ce a invins atunci Poli Iasi
Cei patru, Branet, Sfarlea, Balba si un stranier, au batut cu 2 – 0 pe F.C. Arges. Dar acestia n-au fost singuri. Mai era cineva care dorea cu tot dinadinsul „moartea” Argesului: Gigi Netoiu si trupa lui, cu Viorel Ilinca in frunte. si cum in echipa Argesului erau jucatori precum Bogdan Vintila, Alin Chita, Andrei Prepelita, Ciprian Tanasa, n-a fost greu ca Iasiul sa castige. Culmea a fost ca unul din goluri l-a marcat cu capul Sfarlea, cel mai scund jucator din Liga I, care nu are mai mult de 1,58 metri!!! Interesant ca, dupa joc, la conferinta de presa, antrenorul Ionut Popa si-a inceput declaratiile cu propozitia: „Eu unul nu o sa inteleg niciodata acest meci!”. Acum, cand Cornel Penescu a vorbit despre acest meci, „glumetul” Popa a spus: „Mie nu-mi plac mancatorii de rahat. si daca domnul Penescu a spus asa ceva, inseamna ca nu se pricepe la fotbal”. Cum era si normal, Dorinel Munteanu n-a vrut sa comenteze pe marginea acestui subiect…

Adaugă un comentariu