Tu faci știrile!|joi, iunie 21, 2018

Pe 7 noiembrie vor avea loc meciurile de baraj care vor stabili semifinalele SuperLiga CEC Bank 

Sâmbătă, 7 noiembrie vor avea loc cele două meciuri de baraj care vor stabili și ultimele două semifinaliste în SuperLiga CEC Bank. Timișoara Saracens și Știința Baia Mare s-au calificat direct în careul de ași după ce au terminat sezonul regular pe primele două poziții.

Astfel, cu începere de la ora 11:00, pe Stadionul din Ghencea, CSA Steaua București va întâlni pe Universitatea Cluj. Anul trecut, Steaua a pierdut dramatic barajul pentru accederea în semifinale, la Constanța, în fața Farului cu 17-16, deși conducea după prima repriză. Pentru Universitatea Cluj prezența în barajul pentru semifinale este inedită și poate reprezenta o șansă mare de calificare în penultimul act al primului eșalon valoric, acolo unde ultima dată au jucat în sezonul 2004-2005. Meciul va fi transmis în direct pe TVR2.

Suntem conștienți că va fi un meci greu, nu trebuie să ne subestimăm adversarii, însă intrăm pe teren ca să câștigăm pentru că dorim să ne îndeplinim obiectivul, acela de a juca finala mare. Pe grămadă ambele echipe sunt puternice, raportul de forțe e echilibrat, însă pe trei sferturi suntem mai buni și cred că acesta este punctul nostru forte. Noi mai avem de corectat câteva greșeli la grămada ordonată și cred că suntem pregătiți pentru toate meciurile”, Viorel Lucaci, căpitan Steaua.

Pentru noi acest meci este ca o finală. Mă aștept să fie un meci echilibrat, iar la final cred că va câștiga cel care își dorește mai mult victoria. Nu știu dacă avem ceva în plus față de Steaua, dar cred că este importantă dorința de autodepășire. În rugby cred că diferența poate fi făcută și de cât de mult îți dorești victoria”, Csaba Gal, căpitan U Cluj.

În celălalt meci de baraj se vor întâlni, exact ca anul trecut în aceeași fază a competiției, pe terenul Olimpia, de la ora 14:00, CSM Olimpia și Dinamo București. Sezonul trecut, “alb-roșii” s-au impus în fața “tigrilor”, cu 13-12, chiar dacă pierduseră ambele partide din sezonul regular, calificându-se în premieră, în careul de ași al primului eșalon valoric de când acesta se dispută în actualul format. Meciul va fi transmis în direct pe Rugbytv.ro.

Grupul este unit. Au fost niște probleme, dar s-au rezolvat. Suntem concentrați la maximum. Va fi un derby al Capitalei. Si, cum se spune, care va fi mai bun va câștiga. Sperăm să nu repetăm greșelile din 2014 și să ne calificăm în semifinale. Principalul nostru atu este jocul colectiv. Noi sperăm să jucăm bine și pe înaintare, și pe trei sferturi”, Cosmin Rațiu, CSM Olimpia.

Sper că vom câștiga și astfel vom pătrunde în semifinale, unde vom juca cu Timișoara. Trebuie să câștigăm, nu avem altă opțiune, suntem capabili să facem acest lucru. Intrăm cu șanse egale, totul este posibil”, Damien Buffard, Dinamo.

Adaugă un comentariu