Tu faci știrile!|joi, iunie 21, 2018

Olimpiada Gimnaziilor a fost lansată oficial de COSR și Dedeman 

Comitetul Olimpic și Sportiv Roman, împreună cu Ministerul Educației și Cercetării Științifice, zece federații sportive naționale și Dedeman au lansat oficial Olimpiada Gimnaziilor. Noua competiție pentru copiii din mediul școlar din România, inițiată în încercarea de a-i atrage către sport, începe în această toamnă.

Consider drept normală implicarea COSR în dezvoltarea sportului de masă, ca principal punct de start al vieții sportive din societatea românească. Suportul unui partener de talia Dedeman este esențial în îndeplinirea obiectivelor acestui proiect. Mulțumim Dedeman pentru susținerea acordată olimpismului. Pot spune că este cel mai mare contract de sponsorizare din ultimul deceniu pentru COSR și pentru că dorim să facem lucruri serioase, pe termen lung, acesta se întinde până în 2020.

Din punct de vedere sportiv, prin acest proiect încercăm împreună cu federațiile sportive naționale, cu Ministerul Educației și Cercetării Științifice și Dedeman să descoperim viitorii campioni, mărind aria de selecție pentru cluburi și Centrele Naționale Olimpice pentru Pregătirea Juniorilor”, a declarat Alin Petrache, președintele COSR.

Câți dintre dumneavoastră ați făcut sport pentru că un profesor sau un antrenor a venit la școală și v-a selectat? COSR și partenerii săi vor să reînvie aceasta tradiție câștigătoare. Daciada este numele de care se leagă multe amintiri frumoase. A fost o competiție care a ridicat nivelul sportului românesc. Olimpiada Gimnaziilor se dorește a fi noua Daciadă“, i-a întrebat retoric Alin Petrache pe cei prezenți la eveniment.

Așa cum am prezentat deja acest aspect în proiectul meu România Olimpică 2014-2024, misiunea COSR rămâne aceea de susţinere şi consolidare a poziţiei României în elita sportului mondial şi de sprijin activ pentru îmbunătăţirea practicării sportului de masă prin diminuarea accesului inegal la sport al populaţiei în ansamblu”, a mai explicat Petrache.

La rândul sau, Dragoș Paval, președintele Dedeman, a spus: “Sunt onorat și privilegiat că putem anunța un parteneriat de durată construit cu Comitetul Olimpic și Sportiv Român sub un brand special – Team Romania. Acest nou parteneriat este dovada de continuitate în susținerea sportului românesc atât de performanța cât și de masa. 

Dedeman a mai susținut atât sportivi – și amintesc colaborarea cu Simona Halep care ne face mândri că suntem români, cât și competiții. Investim în sport seduși de valorile acestuia. Sportul ne face fericiți și împliniți, dar și cunoscuți în afara țării. Team Romania sună perfect și este simbolul perfect al modului în care sportul te unește”.

Dragoș Paval a ținut să precizeze că a ales momentul lansării Olimpiadei Gimnaziilor pentru a anunța parteneriatul cu COSR, deoarece “este cu și despre copiii noștri”. “O națiune puternică este una plină de copii sănătoși și de aceea trebuie să le oferim copiilor cât mai multe ocazii de a fi fericiți și campioni. Olimpiada Gimnaziilor este o ocazie ideală pentru acest lucru”, a mai spus președintele Dedeman.

Din partea celor zece federații române implicate în proiect au fost prezenți la eveniment Dan Berceanu, secretarul general al FR de Baschet, Cristinel Romanescu, președintele FR de Tenis de Masă, Sorin Iacoban, președintele FR de Șah, Anemona Huțu, președintele FR de Badminton, Ion Buliga, secretarul general al FR de Atletism, Nicolae Dobre, președintele FR de Oină, Haralambie Dumitraș, președintele FR de Rugby, Gheorghe Vișan, președintele FR de Volei, Narcisa Lecușanu, vicepreședintele FR de Handbal și Ciprian Paraschiv, din partea FR de Fotbal.

Comitetul Olimpic și Sportiv Român (COSR), Ministerul Educației și Cercetării Științifice (MECS) și zece federații naționale sportive au semnat la începutul anului, la Casa Olimpică din București, Protocolul de colaborare privind organizarea și desfășurarea, în premieră, a Olimpiadei Gimnaziilor.

Cel puțin până la 31.08.2019 – durata de valabilitate a Protocolului, pe parcursul fiecărui an școlar începând din aceasta toamnă, elevii din clasele V-VIII, de la școli din întreaga țară, vor putea participa la întrecerile de baschet, volei, rugby, fotbal, handbal, oină, tenis de masă, atletism, șah și badminton organizate în cadrul Olimpiadei Gimnaziilor.

Adaugă un comentariu