Tu faci știrile!|miercuri, iulie 18, 2018

Obiectiv atins la Barum Czech Rally Zlin pentru Alex Filip și Bogdan Iancu 

Alex Filip și Bogdan Iancu și-au atins obiectivul stabilit pentru etapa a șaptea din Campionatul European de Raliuri. Echipajul românesc a terminat Barum Czech Rally Zlin pe podium la clasa RC3 și pe locul șapte în ierarhia 2WD.

Alex Filip și Bogdan Iancu au luat startul în acest weekend în Czech Rally Zlin, unul dintre cele mai solicitante raliuri pe asfalt din Campionatul European de Raliuri. După experiența din 2014, Alex Filip și-a propus să intre în top 10 la clasa mașinilor cu tracțiune pe două roți. “La prima participare aici am avut șanse mici să obținem un rezultat bun pe probele foarte rapide, înguste și denivelate. Anul trecut lipsa de experiență și-a spus cuvântul încă de la recunoașteri și tocmai de aceea am inclus etapa din Cehia și în programul pe 2015 pentru că mi-a plăcut foarte mult acest raliu și îmi doream să obțin un rezultat bun aici”, a spus Alex Filip.

15 probe speciale cu o lungime de aproape 230 kilometri. Așa arăta pe hârtie etapa din Cehia cu cartierul general la Zlin. Acțiunea a început încă de joi seara cu super speciala din centrul orașului și a continuat apoi vineri și sâmbătă cu celelalte 14 probe.

La volanul modelului Renault Clio R3 preparat de Colina Motorsport, după obținerea celui de-al patrulea timp în sesiunea de calificări, Alex Filip și Bogdan Iancu și-au intrat repede în ritm și au reușit să termine în top 10 toate specialele de vineri. Singura problemă din Cehia au fost cele două pene de cauciuc, care au insemnat mult timp pierdut. “Sunt mulțumit de ritmul avut aici și de multe ori am ieșit din zona de confort în lupta cu secundele. Fără cele două pene probabil că am fi avut o poziție mai bună, dar cel mai important este că am pilotat cu plăcere, ca am evoluat fata de anul trecut și că ne-am atins obiectivele”, a continuat Alex Filip.

Etapa din Cehia a fost și una extrem de solicitantă din punct de vedere fizic, căldura fiind o provocare suplimentară pe probele speciale. “S-au înregistrat temperaturi de până la 60 grade Celsius în masina de curse, dar antrenamentele din ultima perioadă m-au ajutat să trec mai ușor peste acest impediment.”, a mai adăugat Alex Filip.

La finalul celor 229,21 km de probă specială, Alex Filip și Bogdan Iancu au terminat cursa pe locul 7 în clasamentul 2WD și pe locul 3 la clasa RC3 (mașini cu motoare de 1,6 litri turbo sau 2000 cmc aspirate). “Este greu de descris momentul când am urcat pe podium în fața a sute de spectatori. Cehia este o țară cu mulți suporteri pasionați și sper sa revenim aici și în sezonul viitor. Este un succes pe care-l dedicăm partenerilor noștri care sunt alături de noi la participările din Campionatul European de Raliuri”, a spus și Bogdan Iancu, copilotul echipajului.

Următoarea provocare din ERC pentru echipajul românesc va fi Rallye International du Valais, în Elveția, etapă programată în perioada 29 – 31 octombrie în zona orașelor Martigny și Sion. Etapa a zecea din Campionatul European de Raliuri este și ultima din programul pe 2015 al echipajului Alex Filip și Bogdan Iancu.

Adaugă un comentariu