Tu faci știrile!|miercuri, iulie 18, 2018

Oana Magdalena Șchiopu – Un nou titlu de campioană națională la șah 

În perioada 21–29 iulie, la Iaşi, se desfăşoară Campionatele Naţionale pe echipe de copii, juniori şi tineret (categoriile 8-20 ani) la şah clasic, şah rapid şi blitz. Fiecare concurs se desfăşoară pe durata a 7 runde, timpul de gândire per jucător fiind de 75 de minute + 30 de secunde/ mutare (la şah clasic), 15 minute + 10 secunde/ mutare (la şah rapid) şi de 3 minute + 2 secunde/ mutare (la şah blitz).

oana-schiopu-sahŞahul din Valea Jiului este reprezentat la Iaşi de sportiva Oana Magdalena Şchiopu, legitimată la CS Vulcan şi CSŞ nr.1 Timişoara, care participă la această competiţie în echipa fetelor de 10 ani din oraşul de pe Bega. La sfârşitul celor 7 runde ale secţiunii de şah clasic, cu 6 victorii şi un rezultat de egalitate, echipa CSŞ nr.1 Timişoara coordonată de antrenor emerit prof. Corneliu Păşcălău (componenţă: Stephanie Mătăsaru, Oana-Magdalena Şchiopu şi Alexandra-Maria Kiss) a ocupat locul I la categoria Fete -10 ani!

Podiumul a fost completat de CS Şah Club Braşov şi de favorita nr. 1 – CS Politehnica Iaşi. După primele 5 runde ale concursului de şah rapid, echipa Oanei se află pe locul III.

Performanţa nu se obţine uşor la şah. Din 16 iunie până în 30 iulie Oana a fost plecată în turnee şi cantonamente de pregătire. Nu a stat cu familia ei decât vreo 3-4 zile. Ioan Dorel Şchiopu, unchiul ei, i-a promis două săptămâni de vacanţă, în care ei vor juca numai tenis de câmp. După care, gândul fetei va sta la campionatele naţionale de anul viitor.

A transmis: Gheorghe OLTEANU
A consemnat: Daniel BOLOG

About the author: InfoPetrila

Radar sportiv hunedorean realizat cu sprijinul redactorilor de sport din presa scrisa a judetului Hunedoara. Webmaster – www.infopetrila.ro , site-ul comunității din orașul Petrila, Hunedoara. © Petrila, Daniel Petru Bolog.

Adaugă un comentariu