Tu faci știrile!|luni, iunie 18, 2018

O fărâmă de viață – episodul 3 

Vom continua periplul nostru prezentându-vă viața zimbrilor derulată în prima decadă a lunii lui gustar (august). Sub semnul acestei călduroase luni, stă pe de o parte tradiția gustului poamelor care se coc în această ultimă lună de vară, plus că denumirea lunii august vine de la primul împărat roman, Cezar August.

2008

-3 august Opt componenți ai echipei noastre sunt convocați la loturile naționale. Andrei Șugar la Under 19 ani, Mihai Dico, Mihai Roșca, Marius Dănilă și Georgel Cătună la Under 21 de ani, în timp ce Mihai Macovei, Andrei Ursache în speță Andrei Rădoi la naționala mare. Ultimii trei se află încă de pe data de 1 august la Izvorani, pregătindu-se pentru turneul din Noua Zeelandă, Samoa și Fiji programat pentru luna septembrie al aceluiași an.

-4 august cel poreclit „rachetă” Ionuț Botezatu ratează convocarea la lotul național Under 21 de ani, operându-se la Cluj de menisc.

-4 august președintele clubului Călin Matei anunță achiziționarea lui Marius Bejan, adus de la C.S.A.Steaua București. Jucătorul de linia a treia semnează în această zi cu clubul băimărean.

-4 august Zece juniori de la Clubul Sportiv Municipal Baia Mare pleacă la Cluj pentru a participa la un trial, în urma căruia va fi formată o selecționată a Ardealului. Scopul acestui trial îl reprezintă configurarea lotului național Under 17 ani.

-5 august Vlad Ailenei ratează convocarea la reprezentativa României Under 21 de ani, operându-se în această zi la Timișoara. Operația de ligamente încrucișate și de menisc îl vor ține departe de gazon pentru o perioadă de minimum 6 luni.

-6 august extrem de ghinionist, Andrei Șugar se vede nevoit să revină la club după ce a suferit o accidentare în cantonamentul lotului național Under 19 ani. În atare condiții Andrei ratează prezența la Campionatul European.

-10 august Din cei 10 juniori prezenți la Cluj la trial patru dintre ei, Florin Cheșa, Vasile Dragoș, Nandor Verba și Ciprian Dorca intră în atenția tehnicienilor de la Naționala României Under 17 ani.

 

2009

-1 august vicepreședintele clubului Alexandru Pîrjol își serbează ziua de naștere.

-2 august În primul său meci de la Turneul Challenge Vaquerin din Franța, România învinge cu scorul de 18-3 echipa Narbonne. Nu mai puțin de cinci zimbri s-au aflat în lot. Valentin Ursache, Ionuț Dimofte, și Ionuț Botezatu au fost integraliști, în timp ce Mihai Macovei și Andrei Rădoi au ecoluat în repriza secundă. Ionuț Botezatu și-a trecut numele pe lista marcatorilor, izbutind un eseu.

-5 august Răducu Pop membru în Consiliul Director își serbează ziua de naștere, împlinind frumoasa vârstă de 50 de ani.

-5 august România dispută al doilea meci din cadrul Turneului Challenge Vaquerin, impunându-se în fața echipei franceze Albi cu scorul de 26-7. Mihai Macovei, Valentin Ursache și Ionuț Dimofte fac parte din primul XV, în timp ce Ionuț Botezatu intrat după pauză înscrie și de această dată un eseu.

-8 august Constantin Ene își serbează ziua de naștere.

-9 august Sorin Andrei Directorul coordonator al Clubului Sportiv Municipal Baia Mare se află la Budapesta pentru demararea procedurii de a înscrie echipa în Cupa Europei Centrale. Sunt stabilite atât grupele cât și datele de disputare a jocurilor: 4 octombrie C.S.M.Universitatea Baia Mare – Dragon Club Brno (Cehia), 28 octombrie Ricany (Cehia) – C.S.M.Universitatea Baia Mare, 7 noiembrie Bulldog Club Szazhalomlatta (Ungaria) – C.S.M.Universitatea Baia Mare

-10 august Mihai Roșca își serbează ziua de naștere.

 

2010

-7 august C.S.M.Știința Baia Mare susține cea de-a 644 partidă în prima divizie. În etapa a treia a Diviziei Naționale, C.S.Dinamo București – C.S.M.Știința Baia Mare 13-29 (3-15). Palmaresul direct: 67 de meciuri disputate, 20 victorii C.S.M.Știința, 2 egaluri și 45 de victorii Dinamo.

-10 august România Under 19 ani se pregătește la Predeal în vederea abordării meciurilor de la Campionatul European găzduit de Bruxelles (Belgia) în intervalul 23-31 octombrie. Din lotul tricolorilor face parte și băimăreanul Ionuț Niacșu.

 

2011

-5 august Marius Bejan se retrage din activitatea sportivă de performanță, urmând să joace într-o competiție de amatori din liga a patra franceză.

-6 august Încep lucrările de modernizare a Arenei Lascăr Ghineț. Noua tribună urmând să aibă 1.000 de locuri, iar noua tabelă de marcaj una electronică va fi dotată cu ceas, cronometru și cifre de 45 de cm. Finanțarea acestor lucrări în cuantum de 6 miliarde de lei vechi este suportată de către Consiliul Județean Maramureș. În ceea ce privește regazonarea suprafeței de joc, banii necesari (4 miliarde de lei vechi) urmează să vină de la Consiliul Local. Aici lucrările presupun presupun așezarea unui strat de nisip de 20 de cm, peste care va fi montat gazonul natural, lucrările urmînd a fi finalizate în luna octombrie 2011.

 

Adaugă un comentariu