Tu faci știrile!|duminică, iulie 22, 2018

Naționala mică merge în Maroc la Mondialul copiilor! 

Echipa Academiei Hagi, grupa de copii născuți în 2003, a plecat în această dimineață spre Maroc pentru Danone Nations Cup, cea mai mare competiție internațională pentru copiii sub 12 ani, susținută de FIFA.

După ce au câștigat Cupa Hagi Danone, puștii “Academiei” vor reprezenta România la turneul al cărui ambasador e fostul campion mondial și european, Zinedine Zidane. Uniți sub sloganul Crede în visul tău!, micii fotbaliști din lumea întreagă, aleși din 2,5 milioane de copii, se vor întâlni cu jucători care au scris istorie și vor avea șansa unei experiențe unice.

La Danone Nations Cup participă 32 de țări, printre care și Brazilia, Argentina, Spania, Anglia sau Germania. România este în grupă cu Indonezia, Canada și China, iar meciurile din faza grupelor se vor juca în prima zi a turneului, vineri, 23 octombrie. Formatul competiției permite fiecărei echipe să joace 7 meciuri, indiferent de rezultatele obținute în grupă. Astfel, micile naționale vor mai juca sâmbătă încă 3 meciuri, urmând ca duminică, în ultima zi, turneul să se mute pe Marrakech Stadium, unde fiecare echipă va juca meciul final care îi stabilește locul în clasament.

E important pentru copii să învețe încă de la o vârstă fragedă ce înseamnă profesionalismul și să înțeleagă că marea performanță poate fi obținută numai prin multă muncă, disciplină și un stil de viață sănătos. Prin aceasta competiție, Danone le oferă șansa să facă un prim pas important în cariera de fotbalist”, a spus Gheorghe Hagi, ambasadorul competiției în România.

Anul trecut, Danone Nations Cup s-a ținut în Brazilia, iar țara noastră a fost reprezentată tot de Academia Hagi. Colegii mai mari cu un an ai copiilor care vor forma acum mica națională a României au obținut atunci cel mai bun rezultat din istoria participărilor noastre – locul 6.

Cu o istorie de 15 ani în spate, Danone Nations Cup a lansat și a atras multe vedete din fotbalul mondial; Alexandre Lacazette, Giovanni Dos Santos sau Erik Lamela sunt doar câțiva dintre jucătorii care au făcut primii pași în fotbal “supravegheați” de Danone. Cafu, Michael Ballack și Vicente del Bosque s-au asociat și ei cu competiția care promovează stilul de viața sănătos și fair-play-ul, în calitate de ambasadori ai naționalelor lor.

În România, Cupa Hagi Danone a avut prima ediție în 2010, anul în care Ianis Hagi a fost desemnat cel mai bun jucător al turneului.

Adaugă un comentariu