Tu faci știrile!|duminică, iulie 22, 2018

Naționala feminină de handbal a fost premiată pentru medalia de bronz obținută la Campionatul Mondial 

Partener principal al Federației Române de Handbal, Niro Investment Group a premiat naționala feminină pentru medalia de bronz obținută la Campionatul Mondial din Danemarca. Alături de tricolore au fost prezenți mai mulți membri ai generațiilor de aur ale handbalului românesc. În semn de respect pentru contribuția adusă la dezvoltarea acestui sport și promovarea României în lume, sponsorul federației le va oferi acestora o rentă lunară pe durata unui an.

Felicitări echipei naționale de fete pentru performanța excepțională de la Mondiale. Noi, cei mai vechi din handbal, ne bucurăm că am avut ocazia să fim în mijlocul lor. Le urăm mult succes și la turneul preolimpic. Vor avea nevoie de concentrare maximă și de o dăruire similară celei din decembrie pentru a se califica la Jocurile Olimpice. Cred însă ca experiența le va ajuta să ne delecteze din nou în primăvară,” a spus Ștefan Birtalan, dublu campion mondial.

Îmbrăcate în ținute elegante, tricolorele au făcut furori la festivitate. Fetele au socializat cu idolii lor din copilărie într-o atmosfera amicală, demonstrând ca familia handbalului este un grup foarte unit.

A fost un moment bine gândit, ne-am bucurat să revedem oameni care au adus glorie României și care ne-au sprijinit în cariera noastră. Glumind puțin, dacă avem ca sponsor un grup puternic de firme NIRO, e normal și ca noi să fim o mare familie unită. Ne dorim enorm să ajungem la Olimpiadă, iar cu mentalitatea adusă de Tomas la echipă suntem convinse că putem realiza acest obiectiv,” a declarat Aurelia Brădeanu (36 ani), veterana echipei naționale.

Evenimentul a fost marcat și de momente emoționante. Generații diferite de campioni ai handbalului au ascultat și cântat împreună imnul național. Cei prezenți au rememorat totodată momentele fantastice de la Mondialul danez, președintele Alexandru Dedu privind imaginile cu ochii în lacrimi.

Faptul că noi avem alături de noi sponsori puternici, ne ajută să avem și rezultate. Fără bani, nu se mai poate face sport de performanță. O să folosesc o sintagmă pe care am văzut-o pe șoselele țării și i-am spus-o în glumă partenerului nostru, NIRO: <<Aici sunt banii dumneavoastră!>> Dacă reușim să menținem tonusul și starea de spirit, ne vom califica și la Jocurile Olimpice. Totul depinde de aceste fete, dacă vor lupta cu aceeași determinare ca la Mondiale.” – Alexandru Dedu, președinte FRH.

DSC-0091

Într-un gest simbolic de mulțumire, șeful handbalului i-a oferit generalului Vasile Gabriel Niță (director general NIRO Investment Group) un tricou cu autografele fetelor. La rândul său, acesta a ținut să laude spiritul de echipă de care au dat dovada tricolorele la Mondiale, o valoare comună cu a trustului pe care îl manageriază.

„A fost o idee mai veche a noastră să reîntregim familia handbalului românesc și evenimentul a fost unul cu adevarat profund. Este momentul, în ceasul al 12-lea, ca acest gen de inițiative punctuale să fie reunite într-un efort național. Avem nevoie de o platformă solidă pentru creșterea tinerelor generații, dezvoltarea bazei de selecție și promovarea sportului de masă pentru a avea apoi rezultate în sportul de performanță.”Gabriel Vasile Niță, director general NIRO Group.

Selecționerul Tomas Ryde a dezvăluit că performanța tricolorelor la Campionatul Mondial a fost recepționată pozitiv în Scandinavia și acest lucru ar putea avea efecte benefice asupra dezvoltării handbalului în România în anii următori.

„Am primit un feedback pozitiv de la diverse companii și organizații din Scandinavia după prestația noastră la Mondiale. Există o imagine pozitivă asupra fenomenului handbalistic din România și acest lucru poate atrage partenerii puternici în viitor. Este nevoie să continuăm pe aceeași linie de dezvoltare.”Tomas Ryde, selecționer România.

Pentru naționala feminină urmează o perioadă de foc: meciuri în preliminariile CE din 2016 (dubla cu campioana mondială Norvegia pe 9 martie la Cluj, 13 martie returul la Stavanger) și apoi turneul preolimpic din Danemarca (17-20 martie), unde ne vom duela cu reprezentativa țării-gazdă, Muntenegru (vicecampioana olimpică) și Uruguay pentru cele doua locuri care asigură prezența la Rio de Janeiro.

Adaugă un comentariu