Tu faci știrile!|miercuri, iulie 18, 2018

Muntele Mic Vertical Race 2016 si-a stabilit invingatorii! 

Muntele Mic Vertical Race este un eveniment sportiv care s-a desfăşurat în 21 mai 2016 cu startul lângă Borlova (Turnu Ruieni, CS), un eveniment aflat la prima ediţie, atât o premieră pentru meleagurile bănăţene cât şi o premieră în istoria competiţiilor organizate de C.S.Tibiscus. A fost un concurs adresat alergătorilor montani profesionişti şi amatori din ţară şi de peste hotare, desfăşurat în cadrul manifestărilor Europarc – Ziua Europeană a Parcurilor, împreună cu acţiunea Asociaţiei Altitudine Banat la Poiana Mărului în proiectul Range Junior în Munţii Tarcu.

Concursul a constat în parcurgerea contra-cronometru a unui traseu de alergare montană, compus dintr-o singură urcare cu lungimea de 6 km şi cu o diferenţă de nivel de aproape 1000 m, amenajată pe drumuri forestiere şi poteci turistice amenajate şi neamenajate, cu excepţia primilor 700 m folosiţi pentru împrăştierea plutonului de la start, distanţă parcursă pe asfalt. După înscrierile la faţa locului ori ridicarea numerelor şi a pachetului de start, între orele 09-10.30, a urmat încălzirea şi şedinţa tehnică de la ora 10.45 apoi starul la ora 11 fix, de la baza telescaunului de la Muntele Mic. Apoi urcarea – pe sub telescaun şi pe platoul Muntele Mic.

74 de sportivi (52 domni şi 22 doamne) au luat startul competiţiei şi, spre cinstea şi onoarea lor, cu toţii au terminat cu bine concursul, fără nici un eveniment. Primul la linia de finish de la Crucea de pe Muntele Mic a ajuns Ionuţ-Sebastian Maran din Jena (cu timpul de 45m 30s), urmat la câteva minute de Andrei Mirea (48m 40s) şi Viktor Manoilă (52m 18s). Iar între ei s-a strecurat şi prima fată: Larisa-Cornelia Peia din Turnu Ruieni, deja campioană la atletism, a urcat muntele în 57m 30s, fiind urmată de sora sa Cristina-Loredana Peia (1h 03m 05s) şi de timişoreanca Orsolya Csakany (1h 09m 41s). Apoi, de-a lungul unei singure ore, toţi ceilalţi sportivi au ajuns cu bine la finish, unde au fost aşteptaţi cu apă, suc ori bere şi cu o brăţară inscripţionată cu denumirea evenimentului desfăşurat. Apoi, la Pensiunea Coco Galescu, toţi participanţii au beneficiat de o masă caldă.

Evenimentul nu se putea desfăşura fără sprijinul Primăriei Turnu-Ruieni, al Consiliului Judeţean Caraş-Severin – Direcţia de Administrare a Domeniului Public şi Privat, al Bazei Experimentale Caransebeş din cadrul Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare în Silvicultură, al Direcţiei Judeţene pentru Tineret şi Sport Caraş-Severin, al Inspectoratului Judeţean de Poliţie şi Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Caraş-Severin şi cu suportul medical asigurat de către Ambulanţa NEUROMED Timişoara, cărora organizatorii le mulţumesc încă odată pentru ajutor.

Sportivii participanţi au fost recompensaţi de către organizatori cu sprijinul sponsorilor: Decathlon Timişoara, Smartfit Studio Timişoara, Nutrend, EchipMont Ploieşti, Munţii Ţarcu.

Detalii despre eveniment, clasamente, multe poze şi filme puteţi găsi pe site-urile: www.triatlon.tibiscus.ro/mmvr/ ori www.banatepic.ro.

Adaugă un comentariu