Tu faci știrile!|miercuri, iulie 18, 2018

Mihai Baractaru, Ironman-ul României, câștigă cea de-a 7-a ediție a triatlonului „Fără Asfalt la mare” 

Fara Asfalt la mare

Cea de-a șaptea ediție a triatlonului Fără Asfalt, cel mai vechi tritalon off-road din România, a avut loc în primul weekend de vară în rezervațiile naturale 2 Mai – Vama Veche și Hagieni – Albești. La triatlon s-au întrecut aproximativ 800 de concurenți, atât sportivi profesioniști, cât și pasionați de înot, bicicletă și alergare.

Mihai Baractaru, campionul României la Ironman, a câștigat ediția desfășurată sâmbătă, 4 iunie, a Triatlonului Fără Asfalt Intersport. Baractaru a ajuns la linia de finish după 1 oră, 56 de minute și 28 de secunde. Mihai Baractaru este deținătorul recordului național la proba de Ironman, unde a obținut timpul de 9 ore și 30 de minute, în Ungaria, la Naagytad.

Triatlonul Fără Asfalt Intersport la mare face parte din circuitul celor cinci evenimente de Cross Triathlon (CTS) din calendarul  FRTRI, circuit susținut de Fundația eMAG prin intermediul programului „140 de bătăi pe minut”.

În fiecare an, din cei șapte de la prima ediție a Triatlonului Fără Asfalt la mare, participanții au venit cu tot mai multă deschidere și interes. Avem și anul acesta la linia de start numărul maxim de concurenți, 800 de persoane, și observăm că mulți sunt pentru prima oară într-o competiție de triatlon – un semnal foarte bun pentru evoluția fenomenului în România.

Încă de la început, cu Fără Asfalt, ne-am dorit să încurajăm cât mai mulți oameni să practice măcar un sport dintre cele care formează probele unui triatlon – înot, bicicletă și alergare. Prin completarea programului cu practicarea în mod susținut a unui sport, oamenii renunță la obiceiuri nocive, precum sedentarismul, și le înlocuiesc cu un stil de viață sănătos și activ, ale cărui efecte sunt benefice asupra fizicului și psihicului”, spune Tudor Vlad, inițiatorul proiectului „Fără Asfalt”.

Fara Asfalt la mare- 2016 (6)

Concurenții la triatlon au înotat 1.000 m în Rezervația Marină 2 Mai – Vama Veche, au parcurs 32 de km cu bicicleta în rezervația naturală Hagieni – Albești și au alergat 6 km pe plaja și faleza 2 Mai – Vama Veche.

Evenimentul li se adresează atât celor pasionați de triatlon cât și celor care practică doar una dintre probele triatlonului, prin secțiunea de ștafetă a concursului. Traseul deosebit și  atmosfera prietenoasă îi aduc la eveniment și pe amatorii de ture în natură care nu sunt neapărat interesați de competiție. După concurs, participanții și susținătorii au sărbătorit la Pasta Party, pe plaja de la Micul Golf și au participat la festivitatea de premiere.

Fără Asfalt Intersport la mare 2016 a oferit un număr de 102 de premii,  atât pentru sportivii elite (categoria Super Liga cf. regulamentului  FRTRI), cât și pentru fiecare categorie de vârstă și câștigătorii ștafetelor.

Adaugă un comentariu