Tu faci știrile!|miercuri, iulie 18, 2018

Mamaia găzduiește Maratonul Nisipului pe 27 martie 

Maratonul Nisipului

Duminică, 27 martie începând cu ora 10.00 stațiunea Mamaia găzduiește a treia ediție din Maratonul Nisipului, maraton care se desfășoară integral pe nisip. La evenimentul internațional vor alerga peste 730 de iubitori ai sportului, atât din România, cât și din străinătate, iar peste 100 dintre ei își vor capacita toate forțele pentru a termina cu brio cei 42 de kilometri pe nisip.

Maratonul Nisipului cuprinde atât probe competitive, pe distanțe de 42, 21, respectiv 10 kilometri, cât și crosul „Family Run”, de un kilometru, care are menirea de a-i aduce mai aproape de sport, atât pe părinți, cât mai ales pe copiii acestora. Competiția este organizată de Asociația Sportivă “SanaSport” și Radio Constanța, în parteneriat cu Direcția Județeană de Sport și Tineret Constanța, Primăria Constanța și Administrația Bazinală de Apă Dobrogea Litoral.

La această ediție, participanții vor alerga pentru o cauză nobilă, și anume scăderea ratei mortalității infantile neonatale, care a atins cote alarmante în Constanta (de 3 ori mai mare decât media europeana). Fondurile strânse în cadrul evenimentului vor fi direcționate pentru reconstrucția și modernizarea Secției de Terapie Intensivă Nou Născuți și a Compartimentului de Prematuri din cadrul Spitalului Clinic de Urgență Constanța, prin proiectul social “Dăruiește primul zâmbet”, inițiat de Asociația Dăruiește Aripi.

Sponsorii competiției au pregătit premii în valoare totală de 26.600 de lei, 22 de premii pentru categoria Open, 118 premii pentru cele 6 categorii de vârstă și premiul suplimentar pentru doborârea recordului cursei la proba de maraton, care a fost stabilit la a doua ediție, de Szomyu Florin (02:45:46 – la masculine) și de Ciortan Nicoleta (03:24:37 – la feminin). În același timp, premiate vor fi și primele 5 familii clasate la crosul Family Run.

Participanții sunt așteptați să ridice kit-urile de concurs din Maritimo Shopping Center Constanța – zona food, în perioada 25-26 martie 2016, în intervalul orar 10.00-22.00. Se mai pot face înscrieri doar vineri și sâmbătă, la standul dedicat competiției, din Maritimo Shopping Center – zona Foodcourt.

Adaugă un comentariu