Tu faci știrile!|miercuri, iulie 18, 2018

Liga Profesionistă de Fotbal a lansat o campanie de fair-play în trafic 

Liga Profesionistă de Fotbal

Liga Profesionistă de Fotbal a lansat campania „fair-play în trafic” și a invitat finalistele Cupei Ligii Adeplast, Chiajna și Steaua, să participe la un curs de conducere defensivă și sportivă la Academia Titi Aur.

Posesorii unor bolizi de sute de cai putere, fotbaliștii sunt uneori protagoniștii unor episoade nedorite în trafic. LPF a demarat un proiect prin care vrea să schimbe tocmai această imagine, iar vedetele din Liga I să devină în anii următori un exemplu pozitiv pentru toți șoferii din România.

Prezenți la întâlnirea cu octuplul campion național de raliuri, Titi Aur și instructorii din cadrul Academiei au fost jucătorii echipei Steaua, Adi Popa și Gabriel Tamaș, iar de la Chiajna au venit Marius Pena și Marian Cristescu.

„Cred că este o lecție utilă pentru toată lumea, nu doar pentru fotbaliști. Ei sunt însă niște modele pentru cei tineri și pot da un exemplu corect mai departe. Ne bucurăm mult că finalistele Cupei Ligii Adeplast au răspuns pozitiv inițiativei noastre, este un pas mare înainte și sperăm ca lumea să arate mai des acest respect pe stradă” – Robert Pongracz, vicepreședintele LPF.

Elementul cel mai important, centura de siguranță, a fost primul capitol al cursului. Spre amuzamentul colegilor, Adi Popa a încercat o răsturnare fără centură și a simțit pe pielea lui că nu e bine…revenind rapid la varianta legală. Cei patru sportivi au luat parte la simulatoarele de impact, conștientizând ce înseamnă o coliziune frontală și care sunt consecințele acesteia. Au învățat apoi cum să iasă din mașină atunci când aceasta este răsturnată.

O altă provocare a fost cea a purtării ochelarilor concepuți special pentru a simula starea de ebrietate. Spre surprinderea lor, fotbaliștii au nimerit cu greu mingea plasată de instructorii ATA chiar la picioarele lor.

După toate trăirile căpătate în sala simulatoarelor, cei patru fotbaliști au mers pe circuit pentru partea practică și de conducere sportivă. Cristescu, Pena, Popa și Tamaș au învățat alături de instructorii ATA derapajul controlat.

Fotbaliștii au trecut apoi la volanul modelelor sport Audi, mașina oficială a Ligii Profesioniste de Fotbal. La final, Titi Aur le-a oferit bomboana de pe tort. I-a plimbat cu mașina pe două roți și i-a dat câteva ture de circuit cu mașina de raliu, pe asfalt și macadam.

Adaugă un comentariu