Tu faci știrile!|duminică, iulie 22, 2018

Karin Donckers a câștigat marele premiu la Karpatia Horse Trials 2015 

Cea de-a doua ediţie a Karpatia Horse Trials (9-11 octombrie) s-a desfășurat în acest sfârșit de săptămână, pe celebrul Domeniu Cantacuzino Florești, județul Prahova.

Spectatori din toată țara s-a putut bucura de o ieșire relaxantă „la moșie”, au urmărit măiestria participanților la concursurile de călărie, s-a plimbat pe aleile parcului, au admirat proiectele câștigătoare în urma concursului de idei destinat exclusiv arhitecților sau birourilor de profil pentru restaurarea, punerea în valoare şi refuncționalizarea Palatului „Micul Trianon”, cândva o bijuterie arhitecturală, concepută de arhitectul I.D. Berindey, și au putut evada, pentru trei zile, din peisajul cotidian.

Principala noutate  a acestei ediții a fost organizarea Concursului Complet Internațional de trei stele (CCI 3 *) considerat de către Federația Ecvestră Internațională etapă calificativă pentru Jocurile Olimpice de la Rio din 2016. Locul întâi a fost câștigat de sportiva Karin Donckers, multiplă campioană națională a Belgiei și o obișnuită prezență la Jocurile Olimpice.

CCI 3* a fost singurul concurs de trei stele organizat în ultimii 12 ani în România şi a măsurat cel mai înalt grad de dificultate din ţară, la Probă Completă. Cu toate acestea, 41 de cupluri călăreţ-cal din România, Spania, Belgia, Italia, Marea Britanie, Bulgaria sau India au venit pentru a participa la Karpatia Horse Trials.

Karpatia Horse Trials a organizat trei tipuri de competiții: Concurs Complet Internațional (Dresaj, Cross-Country, Obstacole), Finala Campionatului Național de Concurs Complet (Dresaj, Cross-Country, Obstacole) categoria 1 stea, şi Concurs de atelaje cu doi și patru cai (Maraton, Conuri).

Concurs Complet Internaţional (CCI) – la această disciplină de Probă Completă au luat startul cinci categorii de concurenţi profesionişti: CCI 3*, CCI 2*, CCI 1*, Novici, Prenovici.

Aceştia au avut de parcurs în cele 3 zile, 3 probe: Dresaj (vineri, 9 octombrie), Cross-Country (sâmbătă, 10 octombrie) şi Obstacole (duminică, 11 octombrie). Concursul de atelaje a început sâmbătă, pentru cele 7 atelaje cu 2 cai, și a continuat duminică, când au intrat în terenul principal de concurs, pentru proba de maraton și conuri, 3 atelaje cu patru cai.

Informaţii despre eveniment găsiți şi pe http://www.karpatiahorse.ro/ sau pe pagina oficială de Facebook, https://www.facebook.com/karpatiahorse. Evenimentul este organizat de Fundația Cantacuzino Florești, în colaborare cu Asociația Ecvestră Hipohouse, cu implicarea și participarea directă a Federației Ecvestre Române (FER) și a Federației Ecvestre Internaționale (FEI).

Adaugă un comentariu