Tu faci știrile!|marți, iunie 19, 2018

Infografic: tu ce știi despre mersul pe bicicletă? 

mersul pe bicicleta

Știm cu toții că mersul pe bicicletă este o metodă excelentă de a face mișcare și de a contribui, câtuși de puțin, la reducerea poluării din marile orașe. Mersul pe bicicletă se bucură de popularitate în Europa încă de când a fost inventată prima bicicletă, fiind considerată chiar de atunci un vehicul.

Primul exemplar a fost elaborat de Karl Drais și nu arăta întocmai modelului care ne este familiar astăzi, ci era unul realizat din lemn, fără pedale.

Bicicleta a evoluat, iar acest sport începe să devină popular și în România, tot mai mulți români fiind deschiși în ceea ce privește practicarea lui. Astfel, un procent de 30% din populația țării noastre are o bicicletă acasă, iar aproape jumătate dintre aceștia dețin una de cel puțin 5 ani.

În ceea ce privește considerarea mersului pe bicicletă ca mijloc de transport zilnic, în România doar 5,2% din populație consideră pedalatul o opțiune de transport. În topul statisticilor se află Olanda, urmată de Danemarca.

Mersul pe bicicletă aduce o multitudine de efecte pozitive organismului, printre care arderea de calorii și scăderea în greutate, dar și efecte de altă natură, precum evitarea aglomerației urbane. Din păcate, România nu are încă un sistem de infrastructură dezvoltat privind pistele pentru biciclete. În București există doar 5,97 km de piste, iar cea mai lungă pistă din țară măsoară 37 km și pornește din Timișoara mergând pana aproape de granița cu Serbia.

Editura Preda Publishing susține practicarea oricărui tip de mișcare, încurajează cititorii să meargă pe bicicletă și să devină conștienți de beneficiile pe care le pot obține.

Preda Publishing a realizat un infografic în care a adunat toate aceste date.

Mersul pe bicicleta-infografic Preda Publishing

 

Adaugă un comentariu