Tu faci știrile!|marți, iunie 19, 2018

Infografic: obiceiurile sportive ale românilor 

Știm cu toții cât de important este să practicăm un sport. Dar oare cum se descurcă românii la acest capitol? Preda Publishing are răspunsul și a realizat un infografic despre obiceiurile sportive ale românilor, bazat pe răspunsurile a 59 de oameni.

Înainte să vă lăsam cu infograficul propriu-zis, am extras din el câteva idei de bază cu privire la subiectul abordad. De exemplu, majoritatea românilor chiestionați (45,77%) preferă sporturile de anduranță (alergare, ciclism, înot), în timp ce sportul rege, fotbalul, este preferat de doar 13,56%.

Anotimpul preferat este primăvara, iar jumătate dintre respondenți au afirmat că practică un sport alături de un prieten. Mai mult de jumătate dintre români practică cel puţin o activitate sportivă pe an, iar 61% dintre aceştia fac sport cel puţin o dată pe lună. Aproape jumătate dintre români nu fac niciodată sport, faţă de 39% dintre cetăţenii europeni.

În topul sporturilor practicate cel puțin o dată de tineri se regăsesc fotbalul (37%), handbalul (29%) și joggingul (27%).

Infografic Preda Publishing-Obiceiurile sportive ale romanilor

Adaugă un comentariu