Tu faci știrile!|miercuri, iulie 18, 2018

Infografic: fotbalul 2.0, de la Liga I la Liga Campionilor în online 

infografic

Se spune că la politică și la fotbal se pricepe oricine. Când vine vorba despre sportul cu balonul rotund, românul este mare consumator, atât în fața televizorului, cât și în online. Transmisiuni ale meciurilor, talk-show-uri, homepage-uri ale site-urilor de specialitate, pagini de Facebook, tot ce ține de fotbal înregistrează cifre impresionante.

Zelist Industries și fbMonitor au analizat cele 14 echipe din Liga I dar și cele 8 formații care au rămas în cursă pentru trofeele Europa League și UEFA Champions League și au realizat un infografic în acest sens.

La o primă vedere, putem spune că cea mai populară echipă din România, FC Steaua București, are 1.8 milioane de fani pe Facebook, echivalentul a 21% din numărul total al utilizatorilor rețelei de socializare în România. Anul trecut, despre cele 14 echipe din Liga I s-a scris de 3 ori mai mult decât despre 32 dintre cele mai importante bănci din țară.

Când vine vorba de fotbalul din străinătate, Real Madrid are mai mulți fani din România pe Facebook decât Dinamo București. Din rândul semifinalistelor Europa League, Liverpool este cea mai apreciată echipă de către români, cu 185.000 de like-uri primite din țara noastră, de două ori mai mult decât au strâns la un loc Şahtior Doneţk, Villareal și Sevilla.

Deși a fost eliminată din Liga Campionilor, FC Barcelona rămâne cea mai iubită echipă străină de fotbal din România. 740.000 de utilizatori de Facebook din țara noastră sunt fani ai campioanei Spaniei.

infograficinfografic
infografic

Adaugă un comentariu