Tu faci știrile!|miercuri, iulie 18, 2018

GTC Trophy 2015 – Ziua cea mai lungă din off road-ul românesc a ajuns la finish 

GTC Trophy 2015, competiția de off-road organizată, la sfârșitul săptămânii trecute, de clubul sportiv GTC Motorsport în stațiunea Sărata Monteoru, din județul Buzău, și-a desemnat câștigătorii celor trei clase competiționale – Open, Standard și Hobby.

Aflată la cea de a patra ediție, GTC Trophy a avut anul acesta un format inedit, o combinație de off-road și anduranță, care i-a solicitat la maximum pe participanții care au avut de înfruntat sute de kilometri de traseu condensați în aproximativ 30 de ore de condus pe teren accidentat, atât ziua, cât și noaptea.

Concurenții au luat startul vineri, 25 septembrie, la ora 14.00, și au avut la dispoziție 24 de ore pentru a parcurge cei peste 200 de kilometri de traseu la fiecare clasă. Cei care au reușit să treacă linia de sosire au avut de înfruntat o ultimă provocare – proba Super Specială, desfășurată în pădurea Păducel, din stațiunea Sărata Monteoru. O premieră a fost clasa Hobby, destinată piloților amatori dornici să încerce experiența unei competiții de off-road. Aceștia au avut de trecut probe de îndemânare și de navigație, beneficiind și de un curs de off-road oferit de organizatori.

Festivitatea de premiere s-a desfășurat sâmbătă, 26 septembrie. La clasa Open, premiul cel mare, constând într-un troliu în valoare de 10.000 de lei, a fost câștigat de echipajul format din Sorin Pârvulescu și Maurilio Zani.

Mi-a plăcut foarte mult acest format inedit de competiție, unic în România,  de a concura continuu pe timp de zi și de noapte. Astfel, fiecare concurent a avut propria strategie: unii au mers mult pe timp de zi și eu luat pauză noaptea, iar alții, printre care mă număr și eu, au preferat traseul de noapte pentru că era mai liber. Am reușit să câștig datorită unei strategii bine pusă la punct înaintea competiției, a unei mașini noi, dar, mai ales, datorită navigatorului Maurilio Zani, cu care sunt și foarte bun prieten”, a declarat Sorin Pârvulescu, câștigător la Clasa Open.

De asemenea, Magda Danciu și Cornel Zamfirescu au ocupat cea mai înaltă treaptă a podiumului la clasa Standard, iar la clasa Hobby învingători au ieșit Ionuț Modruj și Cosmin Doleanu.

A fost o competiție foarte frumoasă și interesantă datorită acestui format inedit. Eu am preferat să concurez mai mult pe timp de zi pentru că atunci poți rula cu o viteză mai mare. Noaptea am parcurs doar două secțiuni din traseu, apoi am luat pauză. Cel mai mult m-a ajutat experiența pe care am acumulat-o, dar și un navigator excelent, Cornel Zamfirescu”, a precizat Magda Danciu, câștigătoarea clasei Standard.

Adaugă un comentariu