Tu faci știrile!|miercuri, iulie 18, 2018

GTC Trophy 2015 va avea loc între 25 și 27 septembrie 

În perioada 25 – 27 septembrie, în stațiunea Sărata Monteoru, din județul Buzău, se va desfășura GTC Trophy 2015, competiție de off-road organizată de clubul sportiv GTC Motorsport, sub egida F.R.A.S. – Federația Română de Automobilism Sportiv. Aflată la cea de a patra ediție, GTC Trophy vine anul acesta cu un format nou, în care cele trei zile de concurs clasice – două de traseu și una de Trial, vor fi condensate în circa 25 – 30 de ore, cu parcurgerea traseului atât ziua, cât și noaptea. O altă noutate este faptul că se navighează atât pe roadbook, cât și pe track.

Echipajele înscrise în concurs vor putea opta pentru trei clase competiționale, Open, Standard și Hobby, cu grade diferite de dificultate. În funcție de condițiile meteo, lungimea traseelor va fi de 150 – 200 km la clasa Open, 200 – 250 km la clasa Standard și aproximativ 150 km la clasa Hobby. Competiția se adresează atât sportivilor licențiați F.R.A.S., cât și începătorilor.

“Am denumit această ediție a GTC Trophy <Ziua cea mai lungă>. De ce? Pentru că, din momentul în care se ia startul, concurenții au 24 de ore la dispoziție să termine traseul, apoi începe proba de Trial. Ei decid când merg și când stau, dacă dorm sau nu, dacă și când alimentează, cât stau în pauzele de masă, cât de repede merg pe traseu și dacă repară mașina pe traseu sau în service”, spune Răzvan Cirap, organizatorul evenimentului.

Clasamentul final va ține cont de punctajul obținut la cele două secțiuni ale concursului, traseu și Trial, iar premierea va avea loc sâmbătă seară, 26 septembrie, la Hotel Cazino, din Sărata Monteoru. De asemenea, participanții la Trial pot alege să se înscrie la Triatlonul Hitachi, un concurs de îndemânare tehnică, unde vor înfrunta probe precum: înlocuirea unei roți cu pistolul pneumatic cu acumulator, înșurubarea cât mai multor holtzșuruburi într-un panou OSB într-un minut și chiar o probă de tăiat lemne cu drujba.

“Spectatorii care vor dori să asiste la momentele cheie ale competiției vor găsi, pe site-ul www.gtctrophy.ro, o hartă cu punctele de interes și informații special concepute să ajungă acolo. De asemenea, la fața locului se vor distribui și hărți printate cu aceste puncte de interes”, adaugă Răzvan Cirap.

Spre deosebire de edițiile ultimilor doi ani, GTC Trophy 2015 are o schimbare de structură și de abordare. “Este o cupă, dar cu un format nou, generos, care să atragă iubitorii de off-road”, mai spune organizatorul concursului.

Partenerii principali ai evenimentului sunt Red Bull România, Hitachi Powertools Romania, RUD Romania și GTC Auto. De asemenea, competiția este susținută și de Ursus, Jidvei, GoPro, Vesta, Ferma Dacilor, Lex Protect, Human Performance Development International și Today Advertising.

Mai multe informații despre GTC Trophy 2015 (condiții de participare, tarife, regulament, calendar etc.) pot fi găsite intrât pe site-ul www.gtctrophy.ro.

Adaugă un comentariu