Tu faci știrile!|miercuri, iulie 18, 2018

Gimnastică aerobică. Ultima sută de metri pentru sportivii hunedoreni participanți la Jocurile Europene de la Baku 

În perioada 12-28 iunie, sportivii hunedoreni Dacian Barna şi Gabriel Bocşer  vor participa, alături de colegii lor din lotul naţional, la Jocurile Europene de la Baku (Azerbaijan), competiție ce va reuni aproape 6.000 de sportivi, în cadrul a 20 de sporturi olimpice și neolimpice. România merge în Azerbaijan cu o delegație de 147 de sportivi, dintre care sunt 12 delegați pentru gimnastică aerobică.

gimnastica-aerobica

România va fi reprezentată de Lavinia Panaete, Bianca Maria Gorgovan, Dacian Barna, Gabriel Bocșer, Lucian Săvulescu, Marian Brotei (rezervă), Andreea Darie (rezervă). Antrenori: Maria Fumea, Mariana Mezei, Mircea Brînzea.

Dacian Barna si Gabriel Bocser

Dacian Barna si Gabriel Bocser

„Ne dorim să luăm aur atât la grup, cât și la cuplu și să ne întoarcem mândrii că reprezentăm România. Ne-am pregătit încă de anul trecut din noiembrie pentru acest concurs. Este cel mai important concurs de până acum la gimnastică aerobică. Emoțiile sunt și ele prezente, dar suntem atât de bine antrenați încât aceste emoții le transformăm în ceva frumos și constructiv”, a declarat Dacian Barna, gimnastul petrilean.

La competiția-test ce a avut loc în luna martie, gimnaștii au fost medaliați cu aur și argint. Astfel, la grup au obținut medalie de aur Dacian Barna, Gabriel Bocșer, Lavinia Panaete, Bianca Gorgovan și Lucian Săvulescu, iar la perechi au obținut medalie de argint Dacian Barna și Lavinia Panaete.

De menţionat că în întrecerea de la Baku, la startul competiţiilor sportive vor participa un număr total de şapte sportivi hunedoreni. Două gimnaste de la CNS „Cetate” Deva, un gimnast (gimnastică aerobică) de la acelaşi club şi unul de la CSŞ Petroşani, un judoka şi o sportivă de la tir cu arcul de la SCM Deva, alături de un antrenor de lot naţional de la SCM Deva vor reprezenta judeţul Hunedoara la Jocurile Europene de la Baku. Aceştia sunt multiplii campioni naţionali şi medaliaţi la întreceri internaţionale de top, astfel că obiectivul lor este acela de a fi pe podium şi la Baku.

Laura Jurca şi Andreea Iridon, ambele de la CNS „Cetate”, vor forma echipa de gimnastică artistică a României împreună de Andreea Zarzu (CSM Oneşti), dar vor concura şi la individual compus.

Dacian Barna (CSŞ Petroşani) şi Gabriel Bocşer (CNS „Cetate” Deva) fac parte din lotul de şase sportivi de la gimnastică aerobică şi vor participa în mai multe probe, de la individual şi perechi, la trio şi grup.
Simona Băncilă, de la SCM Deva, va fi singura reprezentantă a României în competiţia feminină de tir cu arcul, ea fiind antrenată de Viorel Habian, tot de la clubul SCM Deva. Legitimată la SCM Deva-Minerul Aninoasa are ca obiectiv strângerea cât mai multor puncte, pentru îndeplinirea baremului ce asigură calificarea la JO din 2016.
Eduard Nicolaescu (ctg. 73 kg), de la SCM Deva, va reprezenta România în competiţia de judo masculin.
A consemnat: Daniel Bolog
About the author: InfoPetrila

Radar sportiv hunedorean realizat cu sprijinul redactorilor de sport din presa scrisa a judetului Hunedoara. Webmaster – www.infopetrila.ro , site-ul comunității din orașul Petrila, Hunedoara. © Petrila, Daniel Petru Bolog.

Adaugă un comentariu