Tu faci știrile!|duminică, iulie 22, 2018

Federația Română de Rugby organizează cursuri de prim ajutor 

Federația Română de Rugby

Scriam astă-iarnă despre campania de donare de sânge organizată de Federația Română de Rugby, astfel că nu pot decât să mă bucur când văd că astfel de inițiative sunt continuate periodic. De această dată FRR organizează noi cursuri de prim ajutor de nivelul 1, oferite gratuit celor interesați cu condiția să îndeplinească anumite criterii.

Pentru început, aceștia trebuie să aibă peste 18 ani și să se înscrie pe http://www.irbplayerwelfare.com/firstaidinrugby. Apoi, în funcție de pregătirea medicală (sau de lipsa ei), trebuie să urmeze și să finalizeze un modul ajutător.

Cei care doresc să participe la curs trebuie să trimită câte un e-mail pe adresele iustin.ilioiu@frr.ro și alin.popescu@frr.ro în care să-și lase datele de identitate și o captură de ecran cu rezultatul absolvirii modulului amintit mai sus.

Numărul maxim de participanți la curs este de 18, urmând ca acestea să aibă loc pe 25 mai la Cornu, pe 29 mai la Bârlad și pe 27 iunie la București. În curând se vor stabili și datele pentru orașele Baia Mare și Cluj, cel mai probabil undeva la sfârșitul lunii august, începutu lunii septembrie.

Cursurile vor fi coordonate de educatorii World Rugby: managerul medical FRR dr. Alin Popescu, kinetoterapeutul Iustin Ilioiu și doctorul Beatrice Costandache. Acestea vor avea loc între orele 9 și 18, cu pauză de masă oferită de organizatori, iar prezența este obligatorie.

Aceste cursuri de nivel 1 se vor adresa mai ales antrenorilor, managerilor de club, arbitrilor, părinților jucătorilor, dar și acelora care doresc să dea o mână de ajutor celor de lângă ei, care se pot afla în situații medicale extreme. Cursul este o îmbinare de teorie și practică,accentul punându-se însă pe partea practică”, a declarat Alin Popescu, managerul medical al FRR.

Primul curs de prim ajutor va avea loc la Cornu, pe 25 mai, înscrierile începând deja și terminându-se pe 23 mai. Cei care vor fi selectați să participe la acest curs vor fi anunțați prin mail, dar și pe pagina oficiala a Federației Române de Rugby, frr.ro.

(sursa)

Adaugă un comentariu