Tu faci știrile!|duminică, iulie 22, 2018

Federația Română de Rugby cotinuă campania de donare de sânge 

Federația Română de Rugby va continua campania de donare de sânge, avându-i alături pe cei de la Prisum International, cu a treia donare din 2015.

Practic, pe 11 septembrie, în sala de conferințe a Federației Române de Rugby, de pe Bd. Mărăști nr.18-20, sector 1, București, va fi amenajat un centru de donare respectând toate regulamentele în vigoare.

Cei care doresc să își ajute semenii la nevoie, pot veni să doneze sânge vineri între orele 8.30 – 12.00. În afară de beneficiile acordate de lege, gestul lor umanitar va fi răsplătit de partenerii de la Prisum cu produse promoționale.

Lipsa cronică de sânge din spitalele românești reprezintă o problemă extrem de importantă și ar trebui ca toată lumea să înțeleagă că într-o zi mai puțin fastă oricare dintre noi ar putea avea nevoie de sânge. Rezervele pe care spitalele trebuie să le aibă sunt până la urmă, într-o anumită măsură, responsabilitatea fiecărui cetățean de vârstă matură, astfel încât îi așteptăm la acțiunea noastră de donare pe toți cei care au între 18 și 60 de ani. În aproape 6 ani de zile de când desfășurăm această campanie sub egida FRR cei care au participat au devenit donatori constanți, ceea ce ne-a permis să strângem în total în jur de 300 de litri”, a declarat doctorul Alin Popescu, medic coordonator FRR.

Chiar tu poți dona dacă:
1. Ai vârsta cuprinsă între 18 și 60 ani;
2. Ai o greutate corporală minimă de 50 kg;
3. Ai tensiunea arterială sistolică (maximă) între 200 mmHg și 110 mmHg;
4. Nu ai afecțiuni de genul: boli de piele, sechele pulmonare, sifilis, hepatită virală cronică, HIV/SIDA
5. Au trecut 70 de zile de la ultima donare.

În România donatorului de sânge îi sunt recunoscute și acordate o serie de drepturi și avantaje menite a încuraja și stimula acest act caritabil, salvator pentru unii dintre semenii noștri.

Donatorul de sânge are dreptul sa primească pentru fiecare donare efectivă, următoarele:
– un număr de 7 tichete de masă pentru produse alimentare, eliberate de instituția de profil;
– o zi liberă de la locul de muncă, în ziua donării, în cazul donatorilor de sânge salariați sau o zi scutire de frecvență, în ziua donării, în cazul elevilor, studenților și a militarilor;
– decontarea cheltuielilor de transport în comun din ziua donării între localitatea de domiciliu sau de reședință înscrisă în actul de identitate și localitatea unde își are sediul instituția la care se efectuează donarea de sânge; în cazul în care donarea se face la instituția de profil din localitatea de domiciliu sau din localitatea în care este angajat, donatorul are dreptul la abonament cu reducere de 50% pentru transportul în comun, pe baza actelor doveditoare, pentru o perioadă de o lună.

Adaugă un comentariu