Tu faci știrile!|miercuri, iulie 18, 2018

Descoperă frumusețile din jurul Bucureștiului pe bicicletă 

Pentru cei care traiesc zi de zi in capitala aglomerata, este greu de crezut ca o zona atat de frumoasa, cum este cea de la Moara Vlasiei, se afla atat de aproape de Bucuresti. Cei care se aventureaza in inima ascunsa a padurii, sau strabat linia ce serpuieste pe langa lac, nu pot decat sa se indragosteasca de aceasta oaza de liniste si verdeata. Pe 25 mai, pe acest traseu, unul nu foarte frecventat pana acum de amatorii de ciclism, va avea loc a treia competitie de mountain-bike din calendarul Riders Club.
Cum se ajunge la zona de start?

Moara Vlasiei este la aproximativ 30 de kilometri de Bucuresti. Pentru a ajunge la zona de start a competitiei de pe 25 mai, se merge cu masina pe DN1. In centrul orasului Balotesti se face dreapta, spre Caciulati. Se trece podul peste A3 si se ajunge in Moara Vlasiei. La 3 km dupa pod se face stanga, pe Strada Notarului, in dreptul monumentului cu vultur dedicat eroilor de la Marasti, Marasesti si Oituz. De la monument, se mai inainteaza 1 Km pana la zona de start.

Harta rutiera: http://goo.gl/maps/46QFe

Inscrieri

Pentru a putea participa intr-o competitie din calendarul Riders Club, e nevoie de crearea unui cont gratuit de membru, pe www.ridersclub.ro, si apoi de inscrierea online pe pagina competitiei. Inscrierile in cea de-a treia competitie Riders Club – Moara Vlasiei, 25 mai – raman deschise pana vineri, 24 mai, la orele 20:00.

Taxa de participare este de 60 de lei pana duminica, 19 mai, respectiv 80 de lei pentru inscrierile efectuate dupa data mentionata. Pentru cei care vor sa se inscrie in ziua evenimentului, taxa de participare va fi de 100 de lei.

Pachetul de concurs

Ce primesti in schimbul inscrierii? Pe langa experienta parcurgerii unui nou traseu, vei beneficia in pachetul de concurs de: numar de concurs, cip de cronometrare de unica folosinta, baton/doza isostar, biscuiti Grand Papa si briosa, voucher valoric 60 de lei oferit de Bike XCS, voucher valoric 300 de lei oferit de BikeXpert, voucher valoric 400 de lei pentru inscrierea unei echipe de companie in Romanian Corporate Sports (www.corporatesports.ro), doza Ursus Cooler si briosa la finalul competitiei.

Pachetele vor putea fi ridicate de miercuri pana vineri (22-24 mai) in intervalul orar 17:00 – 20:00, de la Magazinul Giant de pe str. Traian, nr 98, Sector 3, Bucuresti. In plus, vei beneficia de: apa, bautura izotonica isostar, fructe si dulciuri la start si la punctul de alimentare de pe traseu, 7 puncte de asistenta medicala, spalare biciclete, comunicatii de urgenta prin Asociatia Salvatorilor Voluntari pentru Situatii de Urgenta, participarea la tombola.

Traseul

Padurea Surlari se afla la o distanta de aproximativ 30 km de Bucuresti, la marginea localitatii Moara Vlasiei. Desi nu foare vasta, padurea se remarca prin peisajele fascinante de pe malurile lacului ce o margineste pe toata lungimea sa. Traseul concursului are 16 km si conduce participantii pe cai largi pana intr-un colt ascuns al padurii, unde se face trecerea spre un drum cu peisaje salbatice ale lacului. Urmeaza un single track unde se face apropierea de apa pe partea impadurita. Cararile padurii conduc apoi in zone largi, luminoase, unde n-ar fi o surpriza sa isi faca aparitia caprioarele.

Diferenta de nivel: aprox. 20 m
Punct de plecare: Sudul Padurii Surlari, DC-184
Puncte de alimentare: 2 (la start si pe traseu)
Puncte de prim-ajutor: 7 (la start si pe traseu)

Program:

11.00: Start nivelurile 1, 2, 3, 4 (start in valuri la diferenta de 5 minute)
15.30: Timp limita de parcurgere a traseului
15.30: Festivitatea de premiere

Premii

Primii trei clasati in cadrul fiecarei categorii se vor bucura de premii oferite de organizatori cu sprijinul sponsorilor si partenerilor Riders Club. In plus, si concursul de la Moara Vlasiei ofera tuturor riderilor participanti sansa de a castiga unul dintre premiile puse in joc la tombola evenimentului. Pentru a intra in posesia premiului, riderii trebuie sa fie prezenti la extragerea din cadrul festivitatii de premiere si sa aiba asupra lor numarul de concurs si un act de identitate. Premiile oferite in cadrul tombolei sunt: 1 cadru de carbon compozit GIANT pro XTC in valoare de 7.000 lei, 1 tricou al echipei Skil, 3 pachete cu premii isostar (sapca, bidon, produse energizante) si 3 baxuri de Ursus Cooler.

[justified_image_grid include=”149840,149841,149842″ orderby=”rand”]

Adaugă un comentariu