Tu faci știrile!|joi, iunie 21, 2018

Deficitară la infrastructură, Baia Mare are 5 echipe în elita sportului românesc 

sala polivalenta lascar panaIntrat într-un con de umbră până de curând, sportul băimărean a scos capul la lumină şi începe să emită pretenţii şi în alte competiţii, nu doar în SuperLiga de rugby, unde, prin intermediul băieţilor de la Ştiinţa, s-a abonat la trofee începând cu anul 2009. Panta ascendentă pe care se află sportul local poate fi observată şi datorită creşterii numărului de echipe băimărene prezente în elită.

Odată cu promovarea Minaurului în Liga Naţională, contingentul echipelor locale de prima ligă a crescut de la 4 la 5. Ca atare, lăudabilă a devenit şi performanţa fetelor de la Independenţa Baia Mare, care şi-au asigurat prezenţa în Superliga de fotbal feminin în ultima etapă a barajului de promovare.

Având 5 formaţii în eşaloanele superioare, poate vă întrebaţi ce-i lipseşte Băii Mari pentru a redeveni un punct de referinţă pe harta sportului românesc. Personal, consider că lipsa infrastructurii ar fi răspunsul potrivit. Oraşul nostru nu stă mai prost în comparaţie cu alte localităţi din nordul ţării, dar pare la o distanţă de ani-lumină faţă de ceea ce vedem, spre exemplu, în Piatra Neamţ.

Prioritate ar trebui să aibă Sala Polivalentă „Lascăr Pană”. Sala s-a dovedit a fi neîncăpătoare pentru băimăreni după momentul în care, încurajaţi de perspectivele fetelor de la HCM la locul secund în Liga Naţională, autorităţile locale au decis să lase intrarea liberă.

Sezonul trecut a fost o întreagă nebunie la partidele de acasă ale HCM-ului, dar, cu fetele care candidează cu şanse reale la câştigarea campionatului şi cu un Minaur revenit în Liga Naţională – dornic să reînvie tradiţia derby-urilor din anii trecuţi – imaginaţi-vă ce avalanşă de spectatori o să bată la porţile sălii în sezonul care vine. Asta fără să mai luăm în calcul posibilitatea ca vicecampioanele României să evolueze în grupele Ligii Campionilor…

Adaugă un comentariu