Tu faci știrile!|duminică, iulie 22, 2018

Dacii au învins romanii la handbal 

Naționala de handbal masculin se menține în cursa pentru calificarea la Campionatul Mondial din 2017. Tricolorii au învins aseară, la Călărași, reprezentativa Italiei, scor 35-22 (13-12), în cea de-a doua partidă din grupa 2 a preliminariilor europene.

Înaintea partidei, handbaliștii au primit un cadou inedit de la federație. Autocarul naționalei a fost branduit cu simboluri dacice. Designul-ul presupune o minge de handbal stilizată, care se transformă într-un lup dacic. Șoferul speră ca noul autocar să le insufle o atitudine războinică jucătorilor.

Înaintea meciului s-a ținut un moment de reculegere în memoria tinerilor care au murit în urma tragediei din clubului Colectiv. Galeria a afișat un banner în semn de omagiu, iar jucătorii au evoluat cu banderole negre.

Naționala a fost primită cu multă bucurie la Călărași, oraș unde antrenează și selecționerul Aihan Omer. Sala a fost arhiplină și i-a purtat spre victorie pe tricolori. După o primă repriză foarte dificilă, în care oaspeții au condus și la 2 goluri, dacii au făcut o manșă secundă de senzație. Cel mai bun marcator al României a fost Marius Sadoveac (6 goluri).

Marcatorii echipei României au fost Sadoveac 6 goluri, Csepreghi 5, Grigoraş 5, Fenici 4, Novanc 3, Bera 2, Toma 2, Ghionea 2, Stavrositu 2, Onyejekwe 2, Racoţea 1, Iancu 1 gol.

Prima clasată din fiecare dintre cele 6 grupe din preliminariile europene se va califica în faza play-off-ului, în care se va lupta eliminatoriu în iunie 2016, pentru calificarea la turneul final al Campionatului Mondial din 2017. Învinsă la trei goluri în Austria (24-27) săptămâna trecută, România speră să câștige la scor returul de la Baia Mare (14 ianuarie) pentru a câștiga grupa de calificare.

Marius Novanc, pivotul naționalei a împlinit 35 ani chiar în ziua meciului cu Italia. După victoria cu Squadra Azzura, colegii și iubita i-au făcut o surpriză: i-au adus un tort pe teren la interviuri și i-au cântat La Mulți Ani. Vizibil emoționat de gestul colegilor, Novanc s-a arătat optimist în privința șanselor de calificare ale României la turneul final.

Adaugă un comentariu