Tu faci știrile!|miercuri, mai 23, 2018

Cum a fost la Baneasa Trail Race 

Sambata aceasta, peste 200 de iubitori ai miscarii in aer liber au luat parte la ultima cursa din acesta an. Evenimentul ce a avut loc pe potecile din padurea Baneasa a strans la linia de start cei mai buni alergatori legitimati la cluburile din tara, dar si pasionatii de alergari montane.

Marius Ionescu, reprezentantul Romaniei la maraton la ultima ediție a Jocurilor Olimpice de la Londra, a castigat fara probleme competitia cu un timp de aproximativ 37 de minute. El a fost urmat la cateva secunde de un alt sportiv profesionist, Nicolae Soare. La fete, prima a trecut linia de sosire Florina Pierdevara. Pe echipe, castigatoare a fost echipa Marathon Team, formată din Marius Ionescu, Florina Pierdevara, Ștefana Andrei și Radu Milea.

Timp de aproape o luna si jumatate, in fiecare duminica de la ora 10 ne intalneam in spatele restaurantului Casa Alba pentru antrenamentul oficial BTR – Baneasa Trail Race. Cum in Bucuresti nu prea ai unde sa alergi pe pamant, mi-am spus ca nu trebuie sa ratez sub nicio forma alergarile organizate in padurea Baneasa. In fiecare duminica, un gup de 20-30 de alergatori numaram pana la 10 si porneam incolonati pe aleile si potecile din padure. Pentru ca nu toti alergam cu aceeasi viteza se formau doua grupe. Prima alerga cu un pace de ~4.50 min/km iar cea de-a doua undeva la 6.30 min/km. O alergare de grup care la inceput strangea necunoscuti a ajuns atat de populara incat aceasta a reusit sa-i apropie si sa-i transforme in prieteni.

Culorile toameni ne-au ajutat la moral si nu ne-am speriat nici atunci cand la TV s-a spus ca padurea adapostete mistreti. Tin minte ca la un antrenament eram al doilea in pluton iar cu coada ochiului zaresc undeva in partea stanga ceva ce se misca mai repede decat noi. Initial am crezut ca este vorba de o pasare, dar uitandu-ma mai atent am observant ca erau doua caprioare.

Dimineata cursei a fost destul de rece, cu un soare inselator a carui stralucire iti amintea de vara. Am ajuns cu o ora inainte de start si deja locurile de parcare din jurul restaurantului erau ocupate, iar concurentii isi faceau incalzirea. Foarte multe figuri cunoscute de la concursurile la care am luat parte, ori din pozele de pe Facebook. Zgribuliti, toti alergau cu pasi marunti pe zapada care pe alocuri era inghetata. Am baut un ceai fierbinte, m-am schimbat si mi-am inceput incalzirea. Alergam usor impreuna cu Silvia, Cornelia si Berti. Am dat confortul patului cald de acasa pe 10 km preserati cu zapada si o temperatura cu mult sub 0 grade. Am glumit, am facut poze si ne-am salutat cu restul prietenilor care asteptau nerabdatori startul. Pentru ca stiam traseul si cat de inguste aveau sa fie potecile, am ales sa ma pozitionez in primul sfert. Mi-a convenit de minune, deoarece i-am evitat astfel pe cei care alergau mai incet decat mine, precum si imbulzeala de la intrarea in padure. Traseul presarat cu voluntari la fiecare schimbare de directie ce ne incurajau frenetic a fost superb. Doua sute de nebuni au crosetat printre copaci, batatorind zapada proaspata. Mai vreau!!

“La început de Mai, pe dealurile din jurul micii localități Moieciu de Sus din județul Brașov e consemn: se strâng toți pasionații de alergare montană. Vine aici o gașcă mare de prieteni nebuni, cu încălțări de trail, tricouri tehnice, șepci, bidoane și centuri, cu multe geluri la ei. E prima cursa montana a sezonului și e musai să participi”. Pana atunci ne vedem pe 27 Ianuarie la Gerar si pe 23 Februarie la Winter Tri.

Adaugă un comentariu