Tu faci știrile!|joi, iunie 21, 2018

Sport la nivel înalt, la propriu: Costin Miu organizează o expediție pe Everest 

Scriam cu aproape un an în urmă despre povestea primei ascensiuni a Everestului, în contextul unei cărți aduse în România de Preda Publishing. Citind pe atunci despre toată treaba asta mi s-a părut fascinant felul în care s-au petrecut lucrurile; și, desigur, m-au făcut să mă gândesc cum ar putea fi să îmbrățișez eu o astfel de experiență.

Visuri la acea vreme, nimic mai mult. Încă sunt visuri pentru viitor, cu speranța în primul rând c-o să am eu cândva condiția necesară unei astfel de drumeții. Dar pornind de la gândul că sunt printre voi oameni care chiar s-ar încumeta la așa ceva, în contextul în care sportul este sănătate, iar o astfel de aventură sportivă reprezintă sănătate pură, vin cu o ofertă care s-ar putea să vă facă cu ochiul.

Costin Miu organizează un fel de expediție (de sejur sau de vacanță, spuneți-i cum vreți) pe Everest. Nebunia urmează să aibă loc în luna mai, pe durata a trei săptămâni, iar detalii despre întregul program puteți descoperi pe pagina de pe site-ul lui.

Everest Base Camp Trek este cel mai cunoscut, cel mai greu și cel mai frumos trek din lume. Torente traversate pe poduri suspendate, văi spectaculoase între versanții munților de peste 7000 de metri, mănăstiri budhiste și temple hinduse și, peste toate, experiența personală specială a trekingului la altitudine fac din Everest Base Camp Trek un must do pentru căutătorii de aventură, fotografie și experiențe culturale inedite.

Cât despre preț, toată treaba asta costă 1.600 de euro + biletul de avion București – Kathmandu, care este de aproximativ 700 de euro. În banii ăștia sunt incluse următoarele:

– Transferuri aeroport-hotel-aeroport;
– Trei nopți de cazare în Kathmandu;
– Full board (mic dejun, prânz, cină) pe perioada trek-ului;
– Cazare în lodge-uri pe perioada trek-ului în camere duble;
– O noapte de cazare + masă în tabăra de bază de pe Everest;
– Serviciile de ghizi și porteri (1 porter la două persoane);
– Biletele de avion Kathmandu-Lukla-Kathmandu;
– Taxa de acces în Parcul Național Everest.

Acum, dacă-mi permiteți, am să plusez cu încă ceva: un bonus pe care-l puteți activa, ca să zic așa, dacă îi trimiteți un mail lui Costin, la adresa costin at costinmiu.com, cu codul KOOPERATIVA. Acesta vă aduce în plus, pe lângă tot ce-am discutat anterior și dreptul de a participa gratuit la turele montane și la antrenamentele fizice pe stadion din programul Mont Blanc Challenge.

Everest Base Camp este un trek. Nu necesită o pregătire montană specifică, dar o condiție fizică decentă este recomandată.

Adaugă un comentariu