Tu faci știrile!|joi, iunie 21, 2018

Cosmin Andrei Coca aleargă la EcoMarathon pentru reîmpădurirea României 

1Cosmin Andrei Coca are 34 de ani. Originar din Baia Mare, s-a stabilit acum un an în Sibiu, un loc ideal unde poate să practice în natură sporturile care îl pasionează: alergatul, mersul cu bicicleta, urcatul pe munte. Pentru Cosmin, EcoMarathonul din luna mai este deja o tradiţie. Cosmin consideră că evenimentul este o frumoasă alergare într-o zonă de vis a ţării, dar prețuiește și întâlnirile cu oameni „faini“.

„O să încerc să mă bucur cât pot de încă un concurs deosebit, chiar dacă are porţiuni provocatoare pentru orice alergător. O să fie din nou peste 1.000 de participanţi, care, împreună cu susţinătorii, vor face o atmosfera specială în acel weekend de 10 mai.”

Pentru fiecare 10 lei donați prin platforma Galantom, Asociația MaiMultVerde va planta un puiet în cadrul acțiunilor din toamnă.

Cine este Cosmin Andrei Coca

3Îi place natura şi aleargă de când se ştie, dar mai serios a început acum cinci ani. De atunci, a bifat mai multe maratoane pe asfalt în România, dar şi pe cele de la Atena (în 2010, când grecii sărbătoreau 2.500 de ani de la bătălia de la Maraton), Roma şi Dusseldorf (în 2011), apoi l-a prins microbul alergatului pe munte. Aşa a putut să îmbine alergatul şi muntele şi a participat la patru ultramaratoane în România, în Munţii Bucegi, Călimani şi Gurghiu, iar în Grecia în Munţii Rodopi. În 2014, îşi propune să participe la Ultra-Trail de Mont Blanc, un traseu de 164 km care înconjoară Mont Blanc. Când nu aleargă, Cosmin merge pe bicicletă şi îşi doreşte să facă o tură cicloturistică mai lungă prin România şi în afară ţării.

Dacă te uiţi pe profilul lui de Facebook, vei vedea o mulţime de fotografii cu avioane. Nu este doar o pasiune, ci chiar o profesie! Cosmin este controlor de trafic aerian la Aeroportul Internaţional din Sibiu. Oricum, are destul de mult timp liber pentru a participa la evenimente culturale şi îi place să meargă des la concerte şi alte spectacole. Bănuim că atunci când aleargă mai şi fredonează câte o melodie, pentru că un alt hobby al lui Cosmin este muzica.

De ce concurează pentru MaiMultVerde

5A ales să fie fundraiser Galantom pentru MaiMultVerde deoarece consideră că organizaţia îi împărtăşeşte principiile, precum şi dorinţa de mai multă implicare activă pentru a proteja mediul. Îşi doreşte să fie parte dintr-o comunitate a alergătorilor MaiMultVerde care apreciază mediul şi mişcarea într-un mediu cât mai curat şi să contribuie cât mai mult la proiectele de împădurire ale organizaţiei.

”Îmi place să alerg, să merg cu bicicleta şi să hoinăresc pe munţi. Toate aceste activităţi prefer să le fac în natură, nu în oraş, aşa că pot observa schimbările dramatice prin care trece mediul şi câtă nevoie este de intervenţia noastră. Fie că este vorba de mizeria lăsată de turişti, de tăierile de arbori, de speciile de animale afectate de tăieri, de impactul pe care îl are chiar şi activitatea mea asupra biodiversităţii, nu pot rămân impasibil. Aşa că am început să mă gândesc ce aş putea face mai mult.

A fi fundraiser pentru Asociaţia MaiMultVerde şi a ajuta la strângerea de fonduri pentru acţiunile de împădurire ale organizaţiei consider că este deja un mare pas în direcţia potrivită. Următorul ar fi chiar să particip la acţiunile de plantare împreună cu cei care mă vor susţine!

Alerg pentru ca MaiMultVerde să planteze mai mulţi copaci acolo unde este nevoie, să cureţe de gunoaie zone naturale şi să promoveze un stil de viaţă frumos şi sănătos!”

Donațiile se pot face direct în pagina evenimentului de pe platforma Galantom.

Adaugă un comentariu