Tu faci știrile!|miercuri, iulie 18, 2018

CJ Hunedoara nu mai vrea să susțină financiar CSM Cetate Deva 

cnscetate-handbalConducerea Consiliului Judeţean Hunedoara pare hotărâtă să renunţe la finanţarea echipei de handbal CSM Cetate Deva. Retrogradată în Liga secundă după un sezon dezamăgitor, trupa patronată de Marian Muntean ar rămâne fără cei aproximativ 58.000 de lei pe lună primiţi din partea CJ.

Preşedintele Consiliului Judeţean şi-a exprimat intenţia de a renunţa la calitatea de membru al Asociaţiei CSM Cetate Deva, iar propunerea va trebui validată de consilierii judeţeni în şedinţa de miercurea viitoare.

„Obiectivele acestui sezon au fost menţinerea în prima Ligă sau participarea în play-off. Niciunul nu a fost îndeplinit de CSM Cetate Deva. În aceste condiţii, voi propune consilierilor judeţeni să renunţăm la a mai finanţa această echipă. Avem obligaţia să cheltuim bani publici acolo unde se obţine performanţă”, a explicat preşedintele CJ Hunedoara, Adrian David.

Principalul finanţator al CSM Cetate Deva, Marian Muntean, s-a declarat surprins de intenţia CJ Hunedoara, dar nu consideră că acest lucru ar reprezenta o tragedie şi e hotărât să continue cu orice preţ.

„Consiliul Judeţean s-a asociat cu noi prima dată acum doi ani şi ne-a sprijinit sub forma unei cotizaţii. Chiar şi aşa, am fost echipa cu cele mai mici contribuţii de la bugetele locale în comparaţie cu echipe ca Bucureşti, Baia Mare sau Braşov care primesc de la bugetele locale până la trei milioane de euro anual. Asta e, nu e o tragedie. Această echipă a rezistat datorită mie şi, dacă voi putea, o voi ţine în continuare. Bineînţeles, în aceste condiţii, cu obiective mai modeste”, a declarat Marian Muntean.

Totodată, patronul echipei CSM Cetate Deva a anunţat că echipa îşi va continua activitatea în Divizia A şi va avea ca obiectiv revenirea imediată în Liga Naţională:

„Am angajat un director tehnic cu experienţă căruia i-am cerut să formeze un lot de jucătoare puternic cu care nu numai să promoveze în Liga Naţională, ci şi să joace mult timp la cel mai înalt nivel în handbalul românesc”.

CSM Cetate Deva şi-a pierdut în această vară aproape toate jucătoarele. Printre altele, Carmen Cartaş a semnat cu Corona Braşov, Ana Maria Simion şi Mihaela Ani-Senocico cu HCM Râmnicu Vâlcea, Natasha Krnic cu Măgura Cisnădie şi Nicoleta Rusu cu HC Alba Sebeş. Pe lista plecărilor se va mai adăuga şi Viorica Suba, după ce portarul şi-a depus memoriu la FRH, pentru că nu şi-ar fi primit salariul de mai bine de trei luni.

A transmis: Glasul HUNEDOAREI
A consemnat: Daniel BOLOG

About the author: InfoPetrila

Radar sportiv hunedorean realizat cu sprijinul redactorilor de sport din presa scrisa a judetului Hunedoara. Webmaster – www.infopetrila.ro , site-ul comunității din orașul Petrila, Hunedoara. © Petrila, Daniel Petru Bolog.

Adaugă un comentariu