Tu faci știrile!|joi, iunie 21, 2018

Cele mai utile aplicații mobile pentru sport și dietă 

Exploratorii The PhoneGeeks ai EuroGsm au făcut un studiu al aplicaţiilor mobile pentru sport, apoi au întocmit un top.

În ceea ce priveşte aplicaţiile pentru alergare, în vârful clasamentului se află Runtastic şi RunKeeper, ambele disponibile atât pentru iOS, cât şi pentru Android, BlackBerry sau Windows Phone. Pe locul trei se află MapMyRun.

Pentru biciclişti, studiul recomandă MapMyRide şi Strava Cycling. Cât despre aplicaţiile mobile pentru fitness, topul este alcătuit din Daily Workout, Workout Scheduler şi Fitness Buddy 300+, fiecare incluzând diferite tipuri de exerciţii pentru toniferea corpului, dar şi exemple video pentru practicarea corectă a exerciţiilor.

Printre aplicaţiile mobile pentru dietă şi nutriţie, recomandate de ThePhoneGeeks, se numără MyDiet Coach, Calorie Counter, Diet Assistant sau The Blood Type Diet, toate acestea urmărind majoritatea substanţelor nutritive importante din organism, precum caloriile, grăsimile, proteinele, carbohidraţii, zahărul sau colesterolul. De asemenea, aplicaţiile calculează conţinutul nutritiv în funcţie de produsele înregistrate de utilizator.

Aplicaţiile înlocuiesc cu mare succes ceasurile pentru sport şi au mult mai multe opţiuni de urmărire a progresului făcut în timpul antrenamentului, aşa că au şanse mari să devină foarte populare în România. Producătorii de accesorii s-au adaptat acestei tendinţe şi au început să producă şi huse speciale pentru a putea lua smartphone-ul cu tine în timpul exerciţiilor”, a apreciat Radu Boancă – The PhoneGeeks.

Eu folosesc Runtastic la alergare şi sunt extrem de încântat de el. La pedalat l-am încercat tot pe el, dar mi s-a dus bateria în aproape 3 ore de mers pe bicicletă cu muzica şi Runtasticul deschise. Urmează să încerc MapMyRide şi Strava Cycling.

runtastic

Tu ce aplicaţii mobile folosiţi pentru a te menţine în formă?

Adaugă un comentariu