Tu faci știrile!|miercuri, iulie 18, 2018

Cel mai mare concurs de inot pentru adulti desfasurat vreodata in Timisoara 

Sambata, 23 noiembrie 2013, la bazinul acoperit (25 m, 6 culoare) din Zona Circumvalatiunii, a avut loc cea de-a cincea editie a “Cupei Euroregiunii DKMT la Inot Masters”, un concurs de inot de amatori dedicat adultilor.

Cu 99 de participanti, evenimentul reprezinta cel mai mare concurs de inot pentru adulti desfasurat vreodata in Timisoara. La concurs au participat sportivi, atat afiliati (13 cluburi), cat si neafiliati, din patru tari: Romania, Italia, Turcia si Ungaria. Dintre participanti, decanii de varsta la aceasta competitie au fost Rodica Grangure (66 de ani) si Monica Irimie (66 de ani), la femei, respectiv, Tiberiu Babeu (78 de ani) la barbati. Printre participantii la eveniment s-au numarat si multiplele campioane nationale si internationale Anca Patrascoiu si Carmen Bunaciu.

Din Timisoara au participat reprezentanti a trei cluburi: Alergotura, Masters Timisoara si CSM Timisoara.

Miscarea de inot masters implica adulti care practica acest sport ca amatori, participarea, in sine, fiind mai importanta decat rezultatele. Sportivii concureaza pe grupe de varsta: 25-29, 30-34, 35-39, samd, cu categorii de 5 ani, ultima categorie incluzind orice virsta peste 100 de ani.

Clubul de Inot MASTERS Timisoara a fost reprezentat de 10 de inotatori (5 femei si 5 barbati): Anita Borbély (35+), Stefano Casini (35+), Cristian Crista (35+), Ana Dragodan (40+), Mihai Lisetchi (50+), Cezar Listeveanu (30+), Adina Radulescu (25+), Iulian Dan Repolschi (40+), Ildiko Talinga (50+), Eleonora Tarta (50+).

In total, Clubul de Inot MASTERS Timisoara a obtinut la probele individuale 34 locuri pe podium, dupa cum urmeaza:

– 18 locuri intai: Anita Borbély – 3, Ana Dragodan – 2 aur, Mihai Lisetchi – 7 aur, Cezar Listeveanu – 1 aur, Adina Radulescu – 1, Ildiko Talinga – 3, Eleonora Tarta – 1;

– 11 locuri doi: Anita Borbély – 4, Cristian Crista – 1, Ana Dragodan – 1, Cezar Listeveanu – 1, Ildiko Talinga – 3, Eleonora Tarta – 1;

– 5 locuri trei: Cristian Crista – 2, Iulian Dan Repolschi – 1, Eleonora Tarta – 2.

Cel mai activi sportivi ai clubului “MASTERS Timisoara” au fost Anita Borbély, Mihai Lisetchi si Ildiko Talinga, care, pe parcursul concursului, au participat la 7 probe individuale castigand tot atatea medalii. Unul dintre membrii echipei clubului, Stefano Casini (37 de ani), a participat in premiera la un concurs de inot masters.

Rezultatele intregului concurs sunt disponibile la http://www.timisoara.inot-masters.ro/uploads/rezultate-DKMT-2013.pdf. Ca o particularitate a competitiei este de mentionat faptul ca seriile de concurs au fost organizate doar dupa criteriul timpului de inscriere, incluzand atat femei, cat si barbati. Realizarea clasamentelor s-a realizat, insa, pe grupe de varsta si pe genuri cu ajutorul unui soft de calculator realizat in cadrul clubului.

Tiberiu Babeu, cel mai varstnic participant despre eveniment: „Impreuna cu dvs., intr-o comunitate de necunoscuti, dar toti sportivi amatori de toate varstele, eu, ca decan de varsta, la 78 de ani, m-am simtit ca la 18! Mare lucru si minunat intr-o fericita si binecuvantata zi!”

Pe langa probele clasice de inot, s-a organizat o proba de echipe dedicata familiilor: stafeta “doua generatii” formata dintr-un parinte si copilul sau, respectiv, stafeta “trei generatii”, formata din copil + părinte + bunic. Toate echipele participante la stafete au fost premiate.

In raport cu punctajul acumulat pe durata competitiei, la individual, trofeul pentru cel mai activ sportiv a fost obtinut de catre Dorina Iana (Resita), la femei (70 puncte), si Reus Alin (Cluj), la barbati (74 puncte). Marele trofeu al competitiei, “Cupa Euroregiunii DKMT la Inot Masters” a fost obtinut de catre CSM Timisoara.

Toti concurentii au primit un certificat de participare si o cana-cadou cu insemnele evenimentului. Competitia a reprezentat atat o excelenta ocazie de socializare, cat si o oportunitate pentru adulti si copii de a face miscare pentru sanatate.

Competitia a fost transmisa şi pe internet in timp real.

[justified_image_grid include=”147198,147199,147200,147201,147202,147203,147204,147205,147206,147207,147208″ orderby=”rand”]

Adaugă un comentariu