Tu faci știrile!|joi, iunie 21, 2018

„Cărțile copilăriei pe bicicletă”, un tur caritabil ce încurajează lectura prin sport 

În perioada 23 aprilie – 3 mai, ASR Principele Nicolae al României va pedala peste 1.000 de kilometri alături de campionul naţional la ciclism, Alex Ciocan, pentru promovarea lecturii şi a sportului la nivel naţional. V-am captat atenţia? Foarte bine; „Cărţile copilăriei pe bicicletă” este un tur de ciclism caritabil, ce are ca scop încurajarea lecturii prin sport.

În contextul unei scăderi dramatice a interesului pentru lectură, a rezultatelor slabe în sistemul educaţional şi a lipsei de interes din partea Guvernului, Asociaţia Curtea Veche organizează un tur de ciclism caritabil ce se desfăşoară pe distanţa a peste 1.000 de km şi cuprinde 13 judeţe. Timp de 9 zile, începând din Sighetu Marmaţiei şi până în Constanţa, comunităti locale de biciclişti se pot alătura evenimentului, pedalând pentru a încuraja lectura.

Turul începe pe 23 aprilie la Sighetu Marmaţiei şi urmează traseul Dej, Cluj, Alba-Iulia, Sibiu, Brașov, Sinaia, București, Călărași, cu destinaţia finală Constanţa. ASR Principele Nicolae al României va fi în permanenţă alături de campionul naţional la ciclism Alex Ciocan, dar şi de ciclişti importanţi din meniul de business în pluton.

Obiectivele evenimentului sunt atragerea atenției publice asupra importanței lecturii și a sportului pentru stimularea mentală și un stil de viață sănătos, cât şi strângerea de fonduri pentru proiectul „Cărțile Copilăriei în fiecare casă„, toate fondurile fiind direcționate către donații de carte pentru copiii din mediile defavorizate și implicarea lor în cluburi de lectură la nivel local.

În 2014 în urma turului aproape 12 mii de cărţi au fost donate în judeţele implicate în proiect şi un număr egal de copii cu vârste între 8-14 ani au beneficiat de programul de lectură. S-au înfiinţat 23 de cluburi de lectură, 42 de profesori au fost instruiţi în utilizarea unei metodologii originale de prezentare a lecturii către copii şi aproape 60 de comunităti locale au fost atinse de proiect.

Pe Facebook a fost deja creat un eveniment special dedicat turului unde pot fi găsite informaţii suplimentare.

11065930-531036817039196-6198757613653427420-n

Adaugă un comentariu