Tu faci știrile!|miercuri, iulie 18, 2018

Sportivii cu dizabilități intelectuale participă la cea de-a cincea ediție a Campionatului național de tenis de masă „Special Olympics” 

Special Olympics

Fundația Special Olympics din România organizează azi în Sala Sporturilor „Romeo Iamandi” din Buzău, Campionatul Național de Tenis de Masă „Special Olympics”. Manifestarea este finanțată de Fundaţia Vodafone Romȃnia.

Pentru noi, copiii şi adulţii cu nevoi speciale sunt, înainte de toate, oameni speciali, iar nevoile lor au fost mereu în centrul preocupărilor şi al proiectelor noastre”, a declarat Angela Galeţa, directorul Fundaţiei Vodafone România.

Pentru ediţia din 2016, acest eveniment național, își propune să atragă 60 de sportivi cu dizabilități intelectuale și 40 de părinți și voluntari. Ca de fiecare dată, sportivii participanţi vor fi evaluaţi din punct de vedere al stării de sănătate prin măsurarea tensiunii și a glicemiei în cadrul proiectului „Sportivi Sănătoși – Close the Referral Loop” (Închiderea Lanțului de Recomandări) care face parte din programul Mobile for Good al Fundaţiei Vodafone România.

Aflat la cea de-a cincea ediţie, evenimentul sportiv se adresează persoanelor cu dizabilități intelectuale din toată țara și este cuprins în calendarul competiţional agreat cu Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice din România pentru anul școlar 2015 – 2016. Sunt așteptați sportivi din Suceava, Timișoara, Satu Mare, București, Buzău, Craiova, de la școli speciale și organizații neguvernamentale.

Tenis de masa 3

Tenisul de masă îi mobilizează pe tinerii sportivi Special Olympics spre o perspectivă pe care noi o cultivăm, aceea de a face mișcare și în același timp să lucreze în echipă, să comunice și să se bucure de timpul petrecut în sala de sport”, a declarat Viorel Mocanu, director sportiv Special Olympics România.

Campionatul Național de Tenis de Masă de la Buzău face parte din proiectul „Integrarea Socială prin Sport a Persoanelor cu Dizabilități Intelectuale”. În cadrul acestuia sunt organizate evenimente sportive locale, regionale și naționale pentru un număr de 915 persoane cu dizabilități intelectuale şi sunt implicaţi antrenori alături de 450 de voluntari şi 200 de membri ai familiilor participanţilor.

Partenerul Fundației Special Olympics din România este Universitatea Națională de Educație Fizică și Sport din București. Proiectul, care a început la 1 aprilie 2015 și se va încheia pe 20 aprilie 2016, este finațat cu 30.000 de euro din care 27.000 de euro reprezintă contribuția Fundației Vodafone România. Alte surse de finațare ale proiectului provin de la autoritățile locale şi de la Special Olympics International.

Adaugă un comentariu