Tu faci știrile!|miercuri, iulie 18, 2018

Box. Juratoni, la un meci distanță de calificarea la Olimpiadă 

box-juratoniPugilistul devean legitimat la CS Dinamo, Bogdan Juratoni, urcă în ring în acest sfârşit de săptămână, la Moscova, într-un meci care îi poate asigura deja calificarea la Jocurile Olimpice de la Rio, din 2016. O victorie ar însemna a doua Olimpiadă pentru Juratoni, care a fost prezent şi la cea din 2012, de la Londra.

Drumul către Brazilia va fi însă unul dificil şi asta pentru că în faţa deveanului va sta chiar un reprezentant al Rusiei. Este vorba de Artem Chebotarev, medaliat cu bronz la Mondialele din 2013 de la Almaty, Kazahstan şi cu aur la Europenele de acum cinci ani de la Moscova. Cei doi boxează la categoria mijlocie, -75 de kilograme, ambii fiind trecuţi deja la profesionişi de ceva vreme, în cadrul diviziei înfiinţate de forul amator, sub numele AIBA Pro Boxing.

Juratoni nu este singurul român cu şanse mari de a-şi asigura biletele pentru Jocurile Olimpice, având în vedere că Mihai Nistor va boxa astăzi, la Marrakech, în Maroc, cu Mahommed Arjaoui (28 de ani). Asociaţia Internaţională de Box Amator (AIBA) şi-a împărţit activitatea în trei mari divizii: boxul olimpic (AOB), boxul profesionist pe echipe (WSB) şi boxul profesionist (APB). Pentru fiecare este rezervat un număr de locuri-cotă pentru prezenţa la Jocurile Olimpice.

A transmis: Glasul HUNEDOAREI
A consemnat: Daniel BOLOG

About the author: InfoPetrila

Radar sportiv hunedorean realizat cu sprijinul redactorilor de sport din presa scrisa a judetului Hunedoara. Webmaster – www.infopetrila.ro , site-ul comunității din orașul Petrila, Hunedoara. © Petrila, Daniel Petru Bolog.

Adaugă un comentariu